Turgut Özal'la Teoman Koman'ın gizli kalmış diyaloğu!

Teoman Koman'la ilgili gizli kalmış bir ayrıntıyı 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal anlattı.

Turgut Özal'la Teoman Koman'ın gizli kalmış diyaloğu!

Teoman Koman'la ilgili gizli kalmış bir ayrıntıyı 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal anlattı. İşte Ahmet Özal'ın anlattığı o diyalog;

"Bir akşam, teoman Koman Başbakanlık Konutu'na babamla görüşmeye geldi. Ben de babamın yanında oturuyordum. Koman içeri girerken bir topuk selamıyla babamı selamladı. "Sayın Başbakanım, Türk Hava Kuvvetleri, sabah saat 5'te şu dağları bombalayacak" dedi.

Babam da, gözlüklerinin arkasından bakarak Koman'a, "Hangi dağları bombalayacak?" diye tekrar sordu. Koman da dağların isimlerini sıraladı. Bunun üzerine babam, "Paşa, bu dağlar Kuzey Irak'ta değil, kendi topraklarımız içinde" karşılığını verdi. Teoman Koman da "Evet efendim, sınırlarımız içinde" dedi. Babam da bunun üzerine Koman'a "Paşa paşa benim Başbakanı olduğum Türkiye Cumhuriyeti'nde Türk Hava Kuvvetleri'ne o dağları bombalatmam" diyerek izni vermedi."

Adnan Menderes'e tokat atan isimlerden birisi olduğu da iddia edildi

GATA’da tedavi gördüğü esnada vefat eden Teoman Koman, 1988-1992 yıllarında MİT müsteşarı, 1995-1997 yılları arasında jandarma genel komutanı olarak görev yaptı. Söz konusu dönemlerde Türkiye’de çok sayıda siyasi ve faili meçhul cinayetler işlenmesi sebebiyle ismi hep gündeme geldi. Adı JİTEM’in kurucusu olarak konuşuldu. 27 Mayıs 1960 darbesinde Yassıada’da kaldığı dönemde Adnan Menderes’in başına nöbetçi dikilen ve merhum Başbakan’a tokat atan isimlerden birisi olduğu da iddia edildi.

Susurluk olaylarının sonrası TBMM’de kurulan araştırma komisyonu tarafından ifadeye çağrılan Koman, “Onlar kim oluyor da beni ifadeye çağırıyor? Hiç kimseye ifade vermem.’’ ifadelerini kullanmıştı. Tarihî 28 Şubat MGK’sında Koman da yer aldı. Söz konusu toplantıda “Biz, AB’ye girecek kadar çağdaş mıyız, hiç kimse rejimin garantisi, laikliğin garantisi olamaz. Bu ancak Anayasa’nın bu konudaki maddelerini koruyabilirsek geçerlidir. Yarın birileri gelip bu maddeleri değiştirir. Bunun garantisi olmaz.” cümlelerini kullanmıştı. Ergenekon davasının 22 Ekim 2012 günkü duruşmasında tanık olarak ifade veren Koman, Genelkurmay’ın resmî yazılarında reddettiği JİTEM’i, görev yaptığı dönemde duyduğunu söylemişti. Ancak Koman, JİTEM’in faaliyetlerinden haberdar olmadığını aktarmıştı. 28 Şubat davası kapsamında 29 Mayıs 2012 tarihinde gözaltına alınan Koman, sağlık sorunları sebebiyle 3 Eylül’de cezaevinden çıkıp GATA’da tedavi altına alınmıştı.
<< Önceki Haber Turgut Özal'la Teoman Koman'ın gizli kalmış diyaloğu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER