Türk hukuk tarihine geçecek görülmemiş skandal

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarını gerçekleştiren emniyet mensuplarına yönelik operasyonda 33 kişi gözaltına alınmıştı.

Türk hukuk tarihine geçecek görülmemiş skandal

İlk sorgulamalardan sonra 5 emniyet mensubunun serbest bırakılması yapılan keyfi tutuklamaları gözler önüne serdi. İstanbul mali şubede görev yapan polis memuru Taner Yarkıcı'nın serbest kalmadan önce savcı tarafından, "Seni niye aldılar bilmiyorum" dediği ortaya çıktı.

Herkesin aynı suçla itham edilemeyeceğini söyleyen polis memuru Taner Yarkıcı, isnat ettikleri 656. Sayılı soruşturmada imzasının dahi olmadığını dile getirdi. Yarkıcı, "yaşadıklarımın pardon filminde olanlardan farkı yok. Ardahan 'da görev yaparken apar topar gözaltına alındım. Buraya getirildiğimde savcının iddiasını ispatlamasını istedim. Ancak herhangi bir suç delili yok. 17 Aralık'ta üzerime zimmetli bir aracın Bolu' da olmasından dolayı soru yönelttiler. Ben o dönemde şubenin kursunda eğitimde olduğumu ispatladım ve sonra bana pardon dediler, serbest kaldım. Araçlar geçici bir günlük üzere zimmet alınır ama o araç aksaklık olmuş 11 aydır benim üzerimde gözüküyordu." dedi.  

Kendisi gibi pardon denilerek serbest bırakılacak çok emniyet mensubunun içeride hukuksuz tutulduğunu söyleyen Yarkıcı; "Benim gibi en az 4-5 arkadaş var. Hukuk maalesef işlemiyor." diye ifade ett
<< Önceki Haber Türk hukuk tarihine geçecek görülmemiş skandal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER