Yakub Saygılı'nın eşinden çarpıcı açıklama

Tutuklu yargılama kararının ardında Yakup Saygılı'nın eşi Esra Saygılı da eşiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu...

Yakub Saygılı'nın eşinden çarpıcı açıklama

Büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında imzası olan eski  İstanbul mali şube müdürü Yakup Saygılı'nın da aralarında yer aldığı 5 kişi tutuklandı. Emniyet mensuplarına yönelik yapılan usulsüz operasyonları  sosyal mecra ve medya karşısında eleştiren Yakup Saygılı delilleri karartma ve kaçma şüphesinden tutuklandı.

Twitter'da yaklaşık 47 bin takipçisi olan ve emniyet mensuplarına yönelik her yapılan operasyonu sosyal ağdan eleştiren Saygılı, kaçmak yerine attığı her adımı bildirdiği görülmüştü.

EŞİM BAVULUNU HAZIRLAMIŞTI 

Tutuklama kararını beklediklerini söyleyen Yakup Saygılı'nın eşi Esra Saygılı " Eşim gözaltına alınmayı bekliyordu. Hatta tutuklama kararının da geleceğini bildiğinden bavulunu hazırlamıştı. Gözaltına alındığında ne olur ne olmaz diye bavul hazırlarken  önceden kendi bavulunu hazırladığını gördüm." diyor.  

Yakup Saygılı'nın 7 aylık hamile olan eşi Esra Saygılı tutuklanma sürecini şöyle anlatıyor; "11 yıldır evliyiz. İki çocuğum var üçüncü çocuğumu bekliyoruz. 7 aylık hamileyim. Özel durumumdan dolayı yaşadığımız süreç beni etkiliyor ama üzgün değilim eşime yakışır dik bir duruş sergilemem gerektiğini biliyorum. Hamileliğimden dolayı özel ilgi bekliyordum ama o bu ülkenin yükünü çekiyormuş." şeklinde ifade ediyor.  

BU ÜLKENİN İNSANININ CEBİNİ DÜŞÜNDÜLER

Eşine, bir gün olsun bayan fıtratı olarak nereye gittiğini ve ne yaptığını sormadığını söyleyen Esra Saygılı, "çok çalışır eve geç gelirdi. Şüphelenmedim, öyle güvenilirdi. Evimiz kirada, kasa kasa paralarımız yok. Bu ülke insanın cebini düşündüler. Onun için çalıştılar. Ülkeyi neden yıkmaya çalışalım." diyor.  

OPERASYON ÖNCESİ EŞİM 'BU ÜLKENİN ÇOCUKLARI' DEDİ VE İZİN İSTEDİ

Eşinin sadece kendi çocuklarını değil bu ülkenin çocuklarını da düşündüğünü söyleyen Esra Saygılı, "17 Aralık operasyonları başladığında eşim zor ama yapılması elzem bir işe başladıklarını söylemişti. O dönemde eşi olarak ilgi ve alakaya ihtiyacım vardı. Benden izin istedi çocuklarımızın yarını için dedi. Hedef tahtasına konulduğumuzu biliyordum biraz geri de durmasını söyledim ama kararlıydı eşimle gurur duyuyorum. " 

<< Önceki Haber Yakub Saygılı'nın eşinden çarpıcı açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER