Türkiye raportörü konuştu, çok çarpıcı açıklamalar yaptı

Samanyolu Haber’de yayınlanan Avrupa Masası’na misafir olan Oomen-Ruijten, Türkiye'de yaşananlarla ilgili çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu..

Türkiye raportörü konuştu, çok çarpıcı açıklamalar yaptı

Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Ria Oomen-Ruijten, 17 Aralık'tan bu yana yaşananların kendisini büyük hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Hollanda’lı Hristiyan Demokrat milletvekili, Türkiye’de hukukun üstünlüğünün şaibeli hale geldiğini, Adalet Bakanı’nın artık hakim ile savcıları atama ve soruşturmalara da tek başına karar verme yetkisine ulaştığını vurguladı.

Geçen ay kabul edilen Türkiye raporunu ‘yazdığım en sert rapor’ olarak nitelendiren Oomen-Ruijten, ‘bir demokraside bunlar yaşanmamalıydı’ dedi. 

Mahalli seçimlerde AK Parti’nin başarılı olduğunu ve tebrik edilmesi gerektiğini kaydeden AP raportörü, iktidarın bu başarısının ardından bir an evvel dostlarının kendisini şimdi neden eleştirir hale geldiğine yoğunlaşması gerektiğini vurguladı.

"17 ARALIK OLMASAYDI RAPORUM ÇOK FARKLI OLURDU"

17 Aralık yolsuzluk operasyonu ve ardından yaşanan gelişmelerin raporunu çok olumsuz etkilediğini vurgulayan Oomen-Ruijten, Başbakan Erdoğan’ın Hizmet’e yönelik söylemi için de ‘ben böyle bir uslüp kullanmazdım’ dedi. Erdoğan’ın 17 Aralık yolsuzluk operasyonunu da dış güçlere ve Hizmet Hareketi’ne bağladığı sorulan Türkiye raportörü, ‘komplo teorilerine inanmam. Eğer Erdoğan’ın iddia ettiği gibi paralel bir yapı varsa hakim ve savcılar hukukun üstünlüğü çerçevesinde bu işin üzerine gitsin. Yolsuzluk iddiaları ile ilgili de aynı tavrım geçerli ama artık yolsuzluk soruşturmalarına ilişkin hiç bir şey duymuyorum.’ dedi. Oomen-Ruijten, Erdoğan’ın dış güçler iddiası için ise ‘tamamen saçma’ dedi. 

Youtube ve Twitter yasağının kendisi için ‘inanılmaz’ olduğunu vurgulayan Oomen-Ruijten, Avrupa’da böyle bir yasak uygulayan iktidarın ertesi gün Meclis’te çoğunluğunu kaybedeceğini söyledi. 

İfade ve basın hürriyetine ilişkin gelişmelerden son derece endişeli olduğunu ifade eden Oomen-Ruijten asıl sorunun büyük şirketlerin basın sektöründe yatırım yapması olduğunu söyledi ve ‘doğru habercilik gibi bir öncelikleri yok, öncelikleri karlarını artırmak’ dedi..

<< Önceki Haber Türkiye raportörü konuştu, çok çarpıcı açıklamalar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER