Türkiye sonunda bunu da gördü!

Her konuyu ‘paralel’e bağlama hezeyanı, komediye dönüşmeye başladı.

Türkiye sonunda bunu da gördü!

Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü ve yazarı Hasan Karakaya, aşırı hızdan radara yakalandığı için ödediği para cezasının faturasını da paralel yapı yalanına kesti.

İstanbul Fatih'te 71 bin lira elektrik faturası gönderilen iki üniversiteli haberi ile ilgili Sabah gazetesinden ilginç bir yorum gelmişti. Sabah gazetesi, olayı gündeme getirdikten sonra kendilerine gelen şikayetlerin arttığını ve vatandaşların, "Birkaç aydır ceza yağmuruna tutulduk. Yerel seçimler yaklaşırken, bazı odaklar vatandaşın öfkesini hükümete mi döndürmeye çalışıyor?" diye isyan ettiğini yazmıştı. Yeni Akit Yazarı Hasan Karakaya ise kaleme aldığı, “Artan ceza yağmurları... Bu işte bir Paralel el mi var?' başlıklı  yazısında,  radara yakalandığı için 364 lira para cezası ödediğini belirterek, ‘son dönemlerde kendisi gibi bazı vatandaşların astronomik cezalar ödediği, faturaların kabartıldığı, polislerin trafik şeritlerini kapattığı, trafiğin kilitlenmesine yol açtığı’ gibi iddialarında paralel yapının yaptığını öne sürdü. Karakaya Sabah'ın ilginç haberine dayanarak bu yolla vatandaşların öfkesini hükümete döndürülmeye çalışıldığını da  ima etti ve ve ekledi: “Ne yalan söyleyeyim, bu ihtimale “olamaz” demek mümkün değil!..”  Karakaya çocukları dahi güldürecek  birkaç hezeyan sıraladıktan sonra sözlerini şöyle bitiriyor:   “Bu işlerde “Paralel” bir “el” pekalâ olabilir.”

CEZALARI HÜKÜMET ARTIRDI

Akit yazarı Karakaya'nın da mağduru olduğu hız sınırını aşma ile ilgili 2013'teki yeni düzenlemede hız sınırlarını yüzde 10'dan yüzde 30'a kadar aşmanın cezası 166'a, Yüzde 30'dan fazla aşmanın cezasıysa 343 TL'ye çıkarılmıştı. Bu durumda Karakaya, ödemiş olduğu 364 liralık trafik cezasıyla hız sınırını yüzde 30'un üzerinde aşmış oluyor.
<< Önceki Haber Türkiye sonunda bunu da gördü! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER