Türkiye uyuşturucu belasıyla karşı karşıya! Tehlike büyük

Samanyolu Haber'e ekibine konuşan Yavuz Tufan Koçak, uyuşturucu bağımlılığının çok ciddi oranda yayıldığını buna karşılık tedavi merkezlerinin kapasitelerinin çok sınırlı olduğunu vurguladı.

Türkiye uyuşturucu belasıyla karşı karşıya

Son dönemlerde yaşanan üzücü hadiseler, uyuşturucu bağımlılığı konusunu yeniden gündeme getirdi. Uyuşturucu bağımlılığı tehlikesini  önlemek ve bağımlıları kurtarmak adına yapılan çalışmaların yetersiz kaldığı bu dönemde uzmanlardan kritik uyarılar geldi.

Bir bağımlı "Ben kurtulmak istiyorum" dediğinde sınırlı imkanlarla karşı karşıya kalıyor. Bu sözler Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği Başkanı Yavuz Tufan Koçak'a ait. 

Eski bir madde bağımlısı olan Yavuz Tufan Koçak, şimdilerde, kuruluşunda rol aldığı  dernekle uyuşturucu bağımlılığına karşı mücadele veriyor. Koçak'ın tanık oldukları ise dehşet verici boyutta.

Uyuşturucu bağımlılığının çok ciddi oranda yayıldığını ve buna karşılık olarak tedavi merkezlerinin kapasitelerinin çok sınırlı olduğunu ifade eden Koçak, ''Amatemlere baş vuruyorlar, Amatemlerde de çok ciddi sıra var. 3 ay sonraya 5 ay sonraya  gün veriyorlar. Orada da 15 gün, 1 ay, 2 ay neyse tedavi süreci var ama orada da çok sert bir disiplin var. Bağımlıların hiç sevmediği 50 puanlık bir sistem var orada.'' şeklinde konuştu.
 
Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği Başkanı Yavuz Tufan Koçak, madde bağımlılarına yardımcı olmak için özel yöntemlerin uygulanması gerektiğini söyleyerek ''Bağımlılar çok içe kapanıktır, kendilerini izole etmişlerdir. Bunu anlayan birisiyle konuşması bu işin en önemli kısmı. Kimyasal madde kullanılmaması lazım bir bağımlıyı eline kolanya sürdüğü zaman bile tetikleme riski vardır.'' sözlerini sarf etti.

<< Önceki Haber Türkiye uyuşturucu belasıyla karşı karşıya! Tehlike... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER