Türkiye yenilenebilir enerjinin merkezi oluyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı: Türkiye'de her 4 ampulden biri hidroelektrik enerjiyle aydınlanıyor,.

Türkiye yenilenebilir enerjinin merkezi oluyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, geliştirilmiş, hidroelektrik potansiyeli 165 milyar kilovatsaat olan  Türkiye'nin, bu rakamı 185 milyar kilovatsaate çıkarmayı hedeflediğini, geçen yıl itibarıyla yıllık enerji üretiminin yaklaşık 239 milyar  kilovatsaat olduğu, her 4 ampulden birinin hidroelektrik santrallerinin (HES)  temin ettiği enerjiyle aydınlandığı vurgulandı.
       
Yenilenebilir enerjinin, yaşam kalitesinin arttırılmasında, ulusların  gelişiminde ve ülke kalkınmasında taşıdığı öneme işaret edilen açıklamada, şunlar  kaydedildi:

 ''Türkiye'de teorik hidroelektrik potansiyel 433 milyar kilovatsaat;  teknik olarak değerlendirilebilir potansiyel ise 216 milyar kilovatsaat olarak  hesaplandı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı hedefini bu potansiyelin çevresel,  ekonomik ve teknik olarak yapılabilir kısmının tamamının bir an önce ülke  ekonomisine kazandırılması olarak belirledi. Türkiye'de elektrik enerjisi kurulu  kapasitesi halen 57 bin megavat düzeylerinde seyrederken, HES'lerin bu kurulu güç  içerisindeki payı yaklaşık 20 bin megavat ile yüzde 35 düzeyinde bulunuyor.''


         
         
<< Önceki Haber Türkiye yenilenebilir enerjinin merkezi oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER