Tüyler ürperten rapordan büyük skandal çıktı

Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı, 2013-2014 uyuşturucu raporu hazırladı.

Tüyler ürperten rapordan büyük skandal çıktı

Emniyet’in araştırmalarında çarpıcı sonuçlar var. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) teşkilatının uyuşturucu sorununu kabul etmediğini vurgulayan rapora göre, okullar uyuşturucuyla ilgili inkâr politikası sürdürüyor ve yaşanan olayları örtme yoluna gidiyor.

Uyuşturucu problemiyle alakalı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye genelindeki okullar incelendi. Yapılan araştırmalar sonucu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) teşkilatının hiçbir şekilde uyuşturucu sorununu ve bununla ilgili oluşan problemlerin varlığını kabul etmediği belirtildi. Araştırmalar doğrultusunda raporun sonuç bölümünde, Milli Eğitim kurumlarının uyuşturucu sorununu kabul etmediği, ret veya inkar politikası sürdürdüğü, okullarda yaşanan olayları örtme cihetine gittiğine dikkat çekildi. Ayrıca okullarda aşırı boyutlarda uyuşturucu kullanımı ile çeteleşme sorunu olduğu belirtildi.

Emniyetin uyuşturucu raporu hazırlanırken yüzlerce akademisyenle görüşme yapıldı, okullardan gelen şikayetler dikkate alındı. Ayrıca madde kullanan kişiler tespit edilip aileleriyle de birebir görüşüldü. Tüm bu çalışmalar sonucu oluşturulan rapora göre okul müdürlerinin olaylara duyarsız olduğu belirlendi. Okullardaki güvenlik zafiyetinin had safhaya ulaştığı ve çeteleşmenin giderek arttığı belirtildi. Okul çevresinde güvenlik zafiyetleri söz konusu olduğu dile getirilen raporda konu ile ilgili sağlıklı veri tutulmadığı ve rehber öğretmen sıkıntısının çok fazla olduğuna yer verildi.

Diyanet, bağımlıyla ilgilenecek din görevlisine sıcak bakmıyor

Özellikle meslek lisesi, teknik liseler ve düz liseden Anadolu lisesine dönüştürülen okullarda aşırı uyuşturucu kullanımı olduğuna dikkat çekilen raporda, yaşanan uyuşturucu problemlerinin ilgili kurumlara iletilmediği ve üstünün örtülmeye çalışılarak etkin işbirliği yapılmasına yanaşılmadığı vurgulandı.

Raporda ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personelinin uyuşturucu konusunda yeterli eğitime sahip olmaması, denetimli serbestlik uygulamasından kaynaklanan ciddi sıkıntılar yaşanması, Yargıtay içtihatlarının uyuşturucu satıcıları tarafından istismar edilmesi gibi bulguların da uyuşturucu probleminin çözülememesinde etkili olduğu ifade edildi. Diyanet camiasının ise dezavantajlı, risk grubundaki gruplara yönelik çalışma yapan din görevlilerine sıcak bakmadığı yönündeki ilginç tespit de raporda yer aldı.ZAMAN
<< Önceki Haber Tüyler ürperten rapordan büyük skandal çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER