Üçüncü köprü inşaatında yine kriz

Uğruna binlerce ağacın kesildiği, milyarlarca liralık 3’üncü köprü inşaatında çalışan işçiler maaşlarını alamadıkları için bir kez daha iş bıraktı.

Üçüncü köprü inşaatında yine kriz

Daha önce de paralarını alamadıkları için sık sık iş bırakan işçiler, son olarak, geçen Pazartesi mesaiye bir saat geç başlayarak alacaklarını talep etmişti. sendika.org’da yer alan habere göre IC İçtaş –Astaldi JV ortaklığındaki şirket sözünde durmayınca köprünün yapımı yeniden durdu. Şantiyede çalışan elektrik işçileri de elektriği kesip başka birimlerde işin devamını engelleyerek işçilere destek verdi. Şirket, 3’üncü köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu ihalesini 4.5 milyar TL ödeyerek kazanmıştı.

4 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Büyük tartışmalara neden olan üçüncü köprü inşaatında şu ana kadar 4 işçi hayatını kaybetti. 5 Nisan 2014’te 3. köprünün Beykoz Çavuşbaşı mevkiindeki viyadük ayakları inşaatında iskele çöktü. İskeledeki 3 işçi 24.5 metre yükseklikten zemine düştü. İşçilerden Lütfü ve Yaşar Bulut kardeşler ile 2 günlük işçi Kahraman Baltaoğlu hayatını kaybetti. Ağustos ayında meydana gelen kazada ise silindir operatörü Saffet Atış aracının şarampole yuvarlanması sonucu hayatını kaybetti.


<< Önceki Haber Üçüncü köprü inşaatında yine kriz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER