'Ülke yangın yerine döndü, iktidar kupon arazi derdinde'

Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının 25 Aralık ayağında gündeme gelen Etiler Polis Okulu, Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayıyla resmen kapatıldı.

'Ülke yangın yerine döndü, iktidar kupon arazi derdinde'

İstanbul’un en gözde yerleri arasında bulunan okulun arazisine AVM ve rezidans yapılacak. Vahim iddialara rağmen üstelik şiddet olaylarının ülkeyi kasıp kavurduğu bir ortamda hükümet ve Köşk’ün böyle bir karar almasına muhalefetten sert tepki geldi. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, son günlerde yaşanan gelişmelerden AKP’yi sorumlu tutarken 17-25 Aralık soruşturma dosyalarında geçen iddialar ortadayken Etiler Polis Okulu’nun Bakanlar Kurulu kararıyla kapatılmasına tepki gösterdi. Adan, yaptığı yazılı açıklamada, iktidarın kendi menfaat ve çıkarlarını Türkiye’nin çıkarlarının önüne koyduğunu kaydetti. Adan, “Türkiye bir ateş çemberinin içinden geçerken, sizin aklınız halen daha adına paralel dediğiniz insanlarla uğraşmaya, kupon arsalar kapatmaya ve HSYK seçimlerine çalışmaya devam ediyor. Memleket yangın yerine dönmüşken, daha iki gün önce Bakanlar Kurulu’nda Etiler’deki Polis Okulu arazisini inşaata açmakla meşgul oldunuz. Önceliğiniz kendi paçanızı kurtarmak mı, yoksa bu ülkenin birliğine ve geleceğine hizmet etmek mi?” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE YANIYOR, RANTÇILAR BOŞ DURMUYOR"

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de Etiler Polis Meslek Yüksekokulu’nun kapatılmasını kınadı. Türkiye’nin yandığını ama rantçıların boş durmadığını söyledi. 17-25 Aralık operasyonlarının telefon tapelerinde de yer alan, 32 dönümlük arsa üzerine kurulu okulun kapatılmasına sert tepki gösteren Tekin, “Türkiye ateşler içinde yanıyor, rantçılar ise bir dakika bile boş durmuyor.” dedi. Tekin, söz konusu okulun Bilal Erdoğan’ın gizli ortağı olduğu iddia edilen Bosphorus şirketine verileceğine yönelik iddialar bulunduğunu söyledi.

Polis okulu arazisinin hikâyesi

Gürsel Tekin, söz konusu okulun arsasının hikâyesini ise şöyle anlattı: “Polis okulu arsasının ihalesiz satıldığı iddiaları üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, arsanın tapusunu kameralara göstererek yalanlamıştı. Okulun arazisi, Emniyet Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol sonucu 2012 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiş, protokol kapsamında arazinin bedeli yaklaşık 430 milyon TL olarak belirlenmiş, bunun karşılığı olarak da Çatalca’da yeni bir bina yapılmasına karar verilmişti. Protokolden sonra ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 32 bin metrekarelik araziye imar planı yapılarak, söz konusu alan ticaret merkezi olarak planlara işlenmişti. Emsal 2,5 olurken yükseklik ise serbest bırakılmıştı. Araziye yaklaşık 100 bin metrekarelik inşaat hakkı tanınırken yeni imar planında AVM, rezidans, restoran, mağaza, otel yapımına izin verilmişti.”



<< Önceki Haber 'Ülke yangın yerine döndü, iktidar kupon arazi derdinde' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER