Ülkemiz gençlerinin içine düştüğü vahim tablo

Uyuşturucu bağımlılığı ülkenin kronik bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını da gözler önüne seriyor.

Ülkemiz gençlerinin  içine düştüğü vahim tablo

Uyuşturucu bağımlılığında gelinen son nokta, ülkenin kronik bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını da gözler önüne seriyor.

Mardin Kamu Hastaneler Birliği Tıbbî Hizmetler Daire Başkanı Dr. Emine Al, bağımlılıktaki yaş seviyesinin 9-10’a kadar düştüğünü belirterek, bağımlılık noktasına gelmeyen çocukları kurtarmanın gayreti içinde olunması gerektiğinin altını çizdi. Mardin’de uyuşturucu ile mücadele ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Al’a göre uyuşturucu ile mücadele etmek için, çocukların ve gençlerin boşluğa düşmeyecekleri sosyal mekanların sayısını artırmak gerekiyor.

'BAĞIMLILIK YAŞI 9-10 YAŞA KADAR DÜŞTÜ'

Araştırma ve gözlemlerde uyuşturucuya bağımlılığın 9-10 yaşlarına kadar düştüğüne dikkat çeken Al, şöyle konuştu: “Genelde boşlukta kalan çocuklar ve gençler uyuşturucu bağımlısı olmaya aday görünüyor. Bunun için yapılması gereken, boşluğa düşmeyecekleri sosyal etkinliklere katılabilecekleri mekanlar oluşturulmalı. Spor ve sosyal yaşam alanları yaygınlaştırılmalı. Önemli olan boşlukta kalan çocukları uyuşturucu bağımlılık noktasına gelmeden önce tespit edip eğitmek ve uyuşturucudan uzaklaştırmaktır. Daha önce 11 çocuğu bu şekilde eğittik ve topluma kazandırdık. Şimdi de 5 çocuğa dönük çalışmalarımız sürüyor. En önemli etken ise ailelerin çocukları üzerindeki oto kontrol sistemini çok iyi kullanmaları. Arkadaş çevresine dikkat edilmesine önem verilmelidir.”

ZAMAN
<< Önceki Haber Ülkemiz gençlerinin içine düştüğü vahim tablo Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER