Urla'daki kaçak villalarla ilgili ilginç detay

Yedi kilometrelik yolun, 300 bin liralık özel ödenekle yapıldığını ortaya çıkardı..

Urla'daki kaçak villalarla ilgili ilginç detay

  • Urla'da 2 tanesinin Başbakan'a ait olduğu ileri sürülen kaçak villalarla ilgili bir detay daha ortaya çıktı. 
  • Zeytineli Köyü'ndeki villalara giden 7 kilometrelik yolun da Urla Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne gönderilen 300 bin liralık özel ödenekle yapıldığı belirlendi. 

Gözler Başbakan'a ait olduğu iddia edilen kaçak lüks villaların bulunduğu Urla'ya çevrildi. 

Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay'ın "Urla'da da birilerinin ayağına basmışız. Kemalpaşa'da da basmak üzereymişiz." cümleleriyle değindiği konu ile ilgili detaylar netleştikçe kafalardaki soru işaretleri de artıyor. İşadamı Latif Topbaş tarafından yaptırılan lüks villalarla ilgili birinci derecede sit alanı üzerinde bulundukları için yıkım kararı çıktığı, ancak sit derecesinin usulsüz şekilde değiştirilerek inşaatın devamının sağlandığı öne sürülmüştü. 

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, ikisinin de başbakana ait olduğu öne sürülen villalara giden 7 kilometrelik yolun da özel ödenekle yaptırıldığını açıkladı. 

Serdar Değirmenci, buradaki villalar kaçak ve ruhsatsız olduğunu söyleyip, "Valinin yedek ödeneğinden İzmir İl Encümeni'ne para aktarmak suretiyle il encümen kararıyla Urla Köylerine Hizmet Götürme Birliği'ne 300 bin lira para aktarılıp bu köye dolayısıyla bu villalara giden yol asfaltlanmış, menfezleri de yapılmıştır." ifadelerini kullandı..

Ödeneğin aktarıldığı söylenen Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 15 köye hizmet vermek için 2012 yılında aldığı toplam bütçe 550 bin lira... Sadece bu yol için harcanan ek ödenek ise 300 bin lira...

Değirmenci, "Bu siteye giden yol Urla Zeytineli Köyü'nün içinden geçmektedir." diye konuştu..

Ödeneğin Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla geldiği iddia ediliyor. Yine kaçak villaları "yıkacağım" diyen dönemin İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ın Başbakan'a şikayet edildiği ve bu şikayetten sadece 4 ay sonra İzmir Valisi Kıraç'ın Diyarbakır'a atandığı öne sürülüyor. 

<< Önceki Haber Urla'daki kaçak villalarla ilgili ilginç detay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER