Kılıçdaroğlu 'kaçak villalar' ile yüklendi

Kemal Kılıçdaroğlu, Urla'daki 'kaçak villalar' üzerinden Başbakan Erdoğan'a yüklendi..

Kılıçdaroğlu 'kaçak villalar' ile yüklendi

  • CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Urla'da sit alanına yapılan kaçak villalar üzerinden Başbakan Erdoğan'a yüklendi. 
  • "İki villaya valiyi satan adama başbakan denmez" diyen Kılıçdaroğlu yolsuzluk iddialarını tekrarladı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de konuştu. Gündeminde Urla'da 1. derece sit alanından 3. derece sit alanına dönüştürülen arazi ve üzerine yapılan villalar vardı. CHP Lideri Vali'nin villaların yapımına karşı çıktığını, ancak Başbakan Erdoğan'ın Valiyi İzmir'den gönderdiğini söyleyip, "Erdoğan'ın yakınları villa yapmak istiyorlar. Sit alanı birinci derece. Buraya villa yapılmaz birinci derece sit alanı diyor. Vali yıkmak istiyor. Ne yaptı iki villaya valiyi sattı. İki villaya valiyi satan adama hiçbir ülkede Başbakan denmez." diye konuştu.. 

Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın muhalefete tahammül edemediğini söyledi. İnternete düşen ve Başbakanın bir televizyonun yayınına müdahale ettiği ses kaydını, "Ta fastan telefon ediyor. Bu sözler neden televizyon ekranında yazıyla yer alıyor diye. Muhalefete tahammül edemiyor." ifadeleriyle eleştirdi. 

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına da değinen Kılıçdaroğlu bir banka müdürünün evinden çıkan ayakkabı kutuları ve içindeki dolarları da şu sözlerle hatırlattı:  

"50 kez soru sordum. Bir tek soruya yanıt almış değilim. Ayakkabı kutusunda 4,5 milyon dolar bir banka genel müdürünün evinde ne arar. Yanıtı var mı? Yanıtı yok. Sana darbeyi kim yaptı. Önce 4,5 milyon doların hesabını ver millete."
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu 'kaçak villalar' ile yüklendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER