'Yaktın bizi paşam'

28 Şubat’ın mimarlarından Çevik Bir'e silah arkadaşlarından tepki...

'Yaktın bizi paşam'

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 28 Şubat soruşturması kapsamında haklarında ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası’ istenen ve Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan 75 kişi geçtiğimiz günlerde hâkim karşısına çıktı. Emekli komutanlar, kamuoyunda 4. Yargı Paketi olarak bilinen yasal düzenlemeler kapsamında, savcılık mütalaasına karşı özgürlük hâkimlerine savunma yaptı. Aralarında postmodern darbenin Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Çevik Bir’in de bulunduğu tutuklular tahliyelerini talep etti. Tahliyelerini isteyen tüm sanıkların istemleri reddedildi.

‘AH KOMUTANIM AH’

Bugün'de yer alan habere göre Orgeneral Bir, silah arkadaşlarının da yer aldığı mahkeme salonunda, “Devlet ne dediyse, onu yaptık” sözleriyle kendisini savundu. Bir’in sözleri üzerine o dönem Genelkurmay Karargâhı’nda Bir’in emrinde çalışan komutanların, “Yaktın bizi paşam” diyerek Orgeneral Bir’e sitem ettiği öğrenildi. Komutanların Bir savunma yaparken “Senin yüzünden buradayız. Ah komutanım ah” sözlerini sarf ettiği belirtildi.

ARBEDE ÇIKTI

Sincan Cezaevi’nde de gruplaşmaların yaşandığı belirtilirken duruşma günü yaklaştıkça komutanlar arasında zaman zaman arbede yaşandığı ifade edildi. Bazı komutanların Çevik Bir’le, “Senin yüzünden buradayız, senin yüzünden soruşturmaya dahil edildik” diyerek tartıştığı ve cezaevi müdürlüğünün arbede ve tartışma yaşanmaması için Bir’e muhalif komutanların kaldığı cezaevi blokunu değiştirdiği kaydedildi. Bir’in diğer tutuklulara, “İşler sizin bildiğiniz gibi değil” sözleri üzerine emekli komutanların Bir’in üzerine yürüdüğü ve kısa süreli bir arbede yaşandığı aktarıldı.
<< Önceki Haber 'Yaktın bizi paşam' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER