Ya­kub Say­gı­lı­ ifadeyi verdi, bombayı patlattı

TÜRGEV Başkanı’nın, Yakup Saygılı'nın yerine atanan mali şube müdürünü dönemin İçişleri Bakanı’na anlatırken ‘Sözümüzden hiç çıkmayacak bir çocuk, değerlendirmeliyiz’ dediği belirtildi..

Ya­kub Say­gı­lı­ ifadeyi verdi, bombayı patlattı

17 Ara­lı­k’­tan son­ra gö­rev­den alı­nan İs­tan­bul Ma­li Şu­be es­ki Mü­dü­rü Ya­kub Say­gı­lı­’nın ye­ri­ne ata­nan Ha­kan Sı­ra­lı’nın TÜR­GEV Baş­ka­nı­’nın ta­li­ma­tı ile gö­re­ve ge­ti­ril­di­ği id­di­a edil­di. TÜR­GEV Baş­ka­nı­’nın ata­may­la il­gi­li dönemin İçişleri Bakanı Mu­am­mer Gü­le­r’­le yap­tı­ğı gö­rüş­me­ye ait ses ka­ydı­nın so­ruş­tur­ma dos­ya­sın­da yer al­dı­ğı öğ­re­nil­di.

İddia po­li­se yö­ne­lik 3. Dal­ga ope­ras­yon­unda gö­zal­tı­na alı­nan 17 Ara­lık yol­suz­luk ve rüş­vet ope­ras­yo­nu­nu ger­çek­leş­ti­ren İs­tan­bul Ma­li Şu­be es­ki Mü­dü­rü Ya­kub Say­gı­lı’nın emniyetteki ifade tutanağında yer aldı.

Bugün'deki habere göre Say­gı­lı em­ni­yet­te ver­di­ği ifa­de­sin­de yol­suz­luk ope­ras­yo­nu­nun tek­nik ta­ki­bi sı­ra­sın­da TÜR­GEV Baş­ka­nı­’nın Mu­am­mer Gü­le­r’­i ara­ya­rak Has­sas Böl­ge­le­ri Ko­ru­ma Şu­be Mü­dü­rü olan Ha­san Sı­ra­lı­’nın iyi bir ye­re atan­ma­sı ta­li­ma­tı­nı ver­di­ği­ni sa­vun­du.

Say­gı­lı­’nın ifa­de­le­ri­ne gö­re TÜR­GEV Baş­ka­nı­’nın Sı­ra­lı­’yı dö­ne­min İçiş­le­ri Ba­ka­nı Mu­am­mer Gü­le­r’­e tak­dim eder­ken,  “Sö­zü­müz­den hiç çık­ma­ya­cak bir ço­cuk çok iyi bir yer­de de­ğer­len­dir­me­li­yi­z” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı­. Say­gı­lı so­ruş­tur­ma­nın yü­rü­tül­dü­ğü dö­nem­de önem­li gö­rül­me­yen bu di­ya­lo­ğun gün­de­me gel­me­di­ği­ni ama gü­nü­müz­de bu ata­ma­nın hay­li an­lam­lı ol­du­ğu­nu vur­gu­la­dı.

DİYETİNİ LAYIKIYLA ÖDEMİŞTİR

İd­di­a et­ti­ği gö­rüş­me­nin ka­nı­tı­nın da ol­du­ğu­na dik­kat çe­ken Say­gı­lı so­ruş­tur­ma dos­ya­sın­da­ki ‘tüm ses­ler kla­sö­rün­de­’ söz ko­nu­su gö­rüş­me­nin ses kay­dı­nın ol­du­ğu­nu be­lirt­ti. Bu ko­nu­nun araş­tı­rı­la­rak tes­pit edil­me­si­ni ta­lep eden Say­gı­lı, “Ha­kan Sı­ra­lı bu­gün Ma­li Şu­be mü­dü­rü­dür ve ken­di­si­nin şu­be mü­dü­rü ol­ma­sı TÜR­GEV'in ba­şa­rı ha­ne­si­ne ya­zıl­ma­lı­dır. Ni­te­kim ken­di­si gö­re­ve ge­ti­ril­dik­ten son­ra 17-25 Ara­lık so­ruş­tur­ma­sın­da gö­rev alan­lar­la il­gi­li on­lar­ca so­ruş­tur­ma aç­tı­ra­rak, di­ye­ti­ni la­yı­kıy­la öde­miş­ti­r” de­di...

<< Önceki Haber Ya­kub Say­gı­lı­ ifadeyi verdi, bombayı patlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER