Yandaş medya yalan haberde rekora koşuyor

22 Temmuz Sahur operasyonlarıyla alakalı hükümet yandaşı gazetelerin algı operasyonları hız kesmeden devam ediyor.

Yandaş medya yalan haberde rekora koşuyor

Y.Şafak gazetesi bugün birinci sayfadan  verdiği ‘E-postalara paralel gözaltı' başlıklı haberinde 26 Temmuz’da tutuklanan ve halen Metris cezaevinde bulunan İstanbul İstihbarat eski Şube Müdürü Erol Demirhan'ı, firar ettiği yalanını yazdı.

17-25 Aralık, KCK/PKK ve Selam Tevhid Kudüs Ordusu terör örgütü soruşturmalarını gerçekleştiren emniyet mensuplarına yönelik operasyonlarla alakalı yandaş gazetelerin çarpıtma haberleri hız kesmiyor. Y.Şafak gazetesi daha öncede yaptığı ‘Polisler firarda' haberlerine devam ediyor. Ancak gazete fahiş bir hata yaparak bu sefer tutuklu bir polisi firarda ilan etti. Bugün 22 Temmuz operasyonlarında gözaltına alınıp daha sonra tutuklanan İstanbul İstihbarat eski Şube Müdürü Erol Demirhan'ı ‘Halen firarda olan' diyerek duyurdu. Ve gazete bu haberi şaibeli müfettişlerin hazırladığı emniyet raporuna dayandırdı.

"Mail içeriklerini takip etmek imkansız"

İstanbul'un da aralarında olduğu 5 ilde tüm maillerin takip edildiği yönündeki iddialara Erol Demirhan dün avukatı aracılığıyla cevap verdi. Toplu iletişim dökümlerinde kesinlikle kişiler arası e-posta görüşmesinin içeriği ve internet sitesinde girilen sayfanın dökümünün alınmadığını vurgulayan Demirhan, mail içeriklerinin takip edilmesinin imkansız olduğunu belirtti.

İşte Demirhan'ın o açıklaması; 

Eski İstihbarat şube müdürü Erol Demirhan ayrıca söz konusu toplu iletişim dökümlerinde kesinlikle kişiler arası e-posta görüşmesinin içeriği ve internet sitesinde girilen sayfanın dökümünün alınmadığını vurguladı. Demirhan, bu uygulamanın günümüzde 3 ayda bir MİT Emniyet ve Jandarma tarafından yapıldığını kaydetti. Emniyet adına daha önceleri İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından tüm Türkiye'deki dökümlerin tamamı istendiği ancak, sonradan 7 farklı bölgeye bölünerek, Türkiye genelinde her bölgenin kendi kararını kendi almasına ilişkin bir değişikliğe gidildiği vurgulandı. Yapılan bu işlemin Polis Vazife ve Salahiyat Kanunu (PVSK) ek madde 7 ; “…bu amaçla bilgi toplar, değerlendirir, ..Devletin diğer istihbarat kuruluşlarıyla işbirliği yapar.”  Maddesine dayanarak yapıldığını açıkladı. Demirhan, yapılan bu işlemlerin e-maillerin içeriklerine yönelik olmadığını tamamen kimlik tespiti amacıyla tüm istihbarat birimleri tarafından ayrı ayrı yapıla geldiğini kaydetti.Açıklamada, “Söz konusu toplu iletişim dökümlerinde kesinlikle kişiler arası telefon e-posta görüşmesi, internet sitesinde girilen sayfanın dökümü, sayfa içerisinde var ise girilen formların içerikleri” ve benzeri bilgilere kısacası hiçbir şekilde içeriklere ulaşma imkanı yoktur.”  dedi. Bu yolla elde edilen bilgilerden sonra istihbarat dinlemesi yapıldığı belirtilerek, “Aynı uygulamayı mahkeme kararıyla diğer istihbarat birimleri olan MİT'te ve Jandarmanın da yaptığı bir çalışmadır. Bize ait bir özel uygulama değildir.” İfadelerini kullandı.Yasadışı bir olay gibi sunulan bu uygulamanın bugün de bütün istihbarat birimleri tarafından uygulandığı vurgulandı.

<< Önceki Haber Yandaş medya yalan haberde rekora koşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER