Yargılanan PKK'lıdan ilginç tehdit!

Erzincan'da silahlı terör örgütü PKK/KCK/DYGM faaliyetlerinde bulunduğu gerekçesiyle haklarında dava açılan 17 kişinin Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi.

Yargılanan PKK'lıdan ilginç tehdit!

Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi'ne (DYGM) üye oldukları iddiasıyla Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan 9 üniversite öğrencisinin yargılanmasına devam edildi. 

Erzincan Ünivesitesi öğrencilerinden Yakup Kırmızı tercümanı aracılığıyla yaptığı Kürtçe savunmasında mahkeme heyetine, "Serbest bırakılmak istiyoruz. Ülkenin geleceği bizleriz. Bırakmazsanız 4'üncü yargı paketi çıktığında mecburen bırakmak zorunda kalacaksınız" dedi.

PKK/KCK davasında sanık Kürtçe savunma yapmakta tercüman çevirmekte zorlandı

Erzincan'da silahlı terör örgütü PKK/KCK/DYGM faaliyetlerinde bulunduğu gerekçesiyle haklarında dava açılan 17 kişinin Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Sanıkların anadilde savunma talepleri kabul edildi. Kürtçe savunma yapmak isteyen sanıklar mahkeme salonunda krize neden oldu. Daha önce Ağrı PKK/KCK terör örgütü davasında da aynı problem yaşanmıştı. Mahkemede, Sanık savunmasını okumakta güçlük çektiği gibi tercüman da konuşmayı Türkçeye çeviremedi.

                Sanıkların Kürtçe savunma yapmak istemesi üzerine mahkeme heyeti, tercüman aracılığıyla savunmaları almaya karar verdi. İzleyiciler arasında bulunan bir kişi tercüman olarak belirlendi. Sanıklardan Mehmet Bozdağ, Kürtçe olarak hazırladığı savunmasını okumaya başladı. Sanık savunmasını okumakta güçlük çektiği gibi tercüman da konuşmayı Türkçeye çeviremedi. 

                Mahkeme başkanı bu şekilde bir savunmanın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından bozma nedeni olarak kabul edildiğini belirerek, "İstersen önce Türkçe konuş, sonra Kürtçe oku. Tercüman da tam olarak senin okuduğunu anlamıyor. Sanık olarak kendinizi ifade edemiyorsunuz, tercüman ise sağlıklı çeviri yapamıyor" şeklinde uyarıda bulundu. Sanıkların dinlemesinin ardından duruşmaya ara verildi.

<< Önceki Haber Yargılanan PKK'lıdan ilginç tehdit! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER