Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -2004 yılında kurduğumuz Gıda Bankası ile 100 bin aileye gıda yardımı yaptık


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 2004 yılında kurdukları Gıda Bankası ile 100 bin aileye gıda yardımı yaptıklarını bildirdi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İrlandanın başkenti Dublinde düzenlene 8. Yoksulluğa Karşı Dünya Kentleri Forumuna katılan Güzelbey, Büyükşehir Belediyesince yürütülen sosyal projeleri içeren bir sunum yaptı.
     Güzelbey, Gaziantepin jeopolitik konumu, önemi, tarihi, kültürel zenginlikleri hakkında bilgiler verip, iki farklı döneme ait medeniyet mirası ile UNESCO Dünya Kültür Mirası Aday Listesine girmiş bir kent olduğunu belirtti.
     Gaziantepin geçmişi ile barışık modern bir kent olduğunu, sanayisi ile Türkiyenin dinamosu kentler arasında yer aldığını, zengin potansiyeli ile aynı zamanda turizm kenti de olduğunu belirten Güzelbey, şunları kaydetti:
     Bütün bu özellikleri Gaziantepi insanlar için bir cazibe merkezi haline getirdi. Yoğun talep ve göç kentin sosyal yapısında farklılıklar yarattı. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak sadece alt yapı ya da belediyecilik faaliyetleri ile ilgilenmedik. Kentin sosyal problemlerinin çözümünün de bir parçası olmak için projeler üretiyoruz.
     Güzelbey, Suriyede yaşanan iç karışıklıktan kaçarak Gaziantepe sığınan Suriyelilerin yaşadığı sorunların çözümüne yönelik yürüttükleri çalışmalar hakkında da bilgi verdi.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER