Yaşadığınız yerde deniz varsa siz de en az 1 kere atladınız!

Bir vapur.. Bir ihmal.. Bir de ölüm..

Yaşadığınız yerde deniz varsa siz de en az 1 kere atladınız!

Yer İstanbul, Sene olmuş 2013.. Şöyle bir geriye baktığımızda çok şey değişti hayatımızda.. Teknoloji ilerledi, Türkiye büyüdü, kendi silahlarımızı yapıp, yerli otomobilimizi üretmeye hazırlanıyoruz. Bunca gelişme içinde değişmeyen bir görüntü var ki, hala o eksiklik yüzünden insanlarımızı kaybediyoruz. 

İl içinde sefer yapan şehir hatları vapurları.. Ayda 5 milyon, yılda 50 milyon yolcu taşıyor. Ancak binerken ki manzara, inerken de değişmiyor.. Bir tahta parçası seriliyor önümüze, haydi in, bin! Onca insan, kalabalık, yer kapma telaşı.. 1 metrelik tahta parçası yetmiyor bu yoğunluğa. Sağdan, soldan, vapurla iskele arasındaki boşluktan atlıyor insanlar.. Kafalarda ya biri düşerse, ya o ben olursam sorusu.. 

İnsanın aklına gelen başına gelirmiş ya.. Ve düştü biri.. Haydar Kayır, henüz 43 yaşında.. Ya işine yetişiyor ya da başka bir yere.. Yoğunluk yüzünden seyyar iskeleyi kullanmak istemeyince düşüyor denize.. Ne bir can kurtaran var o anda, ne de ne yaptığını bilen.. İnsanlar panik halinde. Önce halat uzatılıyor Kayır'ı kurtarmak için, ancak denize düşen vatandaş onu tutamayınca bu kez Kayır'ın alanı genişlesin diye vapur açılmaya başlıyor, bir de deniz simidi atılıyor ki, ilk yapılması gereken en son yapılıyor. Vapurun bilinçsizce açılmasıyla birlikte deniz içinde girdap oluşuyor ve Kayır'da o girdapta kaybolup gidiyor.. Kimsenin elinden hiçbir şey gelmiyor..

Olayın ardından gelen ekipler yarım saatlik çalışma sonucu Kayır'ın cesedini denizden çıkarıyor. İhmalse ihmal, bilinçsizlikse bilinçsizlik.. 5 gün oldu olay yaşanalı, manzara hala inerken de aynı, binerken de aynı...

Samanyolu Haber Televizyonu canlı yayınına katılan AFAM Müdürü Yard. Doç. Dr. Kubilay Kaptan olaydaki ihmallere dikkat çekiyor. Yolcuların tansiyon hastası olabileceğini, iskeleye geçerken o an bayılabilme ihtimalinin de olduğunu belirten Kaptan "Bu kadar yoğun kullanılan bir taşıma aracında, herkese 'İlk yaşanabilecek kaza nedir' diye sorsam, herkes 'Yanaşırken denize düşmek' diyecektir. Kişiyi kurtarmayla ilgili yazılı olarak bir liste ya da daha önce yapılmış bir tatbikat yoksa, ancak panik halindeki bir vatandaş ne yaparsa siz de onu yaparsınız. Bu işi yapanlar, bu durumla ilgili ne yapılacağını da adım adım bilmelidir." diye konuştu.



SAMANYOLUHABER.COM

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER