Yeni Şafak: İşte rüşvetin belgesi

Yeni Şafak gazetesinin 18 Temmuz 2011 tarihinde yayınladığı ortaya çıkan ‘İşte rüşvetin belgesi’ isimli haberi gündemi sarsacak türden...

Yeni Şafak: İşte rüşvetin belgesi

Bugün rüşvet iddialarını reddeden ve yolsuzluk soruşturmasını karalamaya çalışan Yeni Şafak 12 Temmuz 2013 tarihinde "İşte rüşvetin belgesi" diye haber yapmış!
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili detayları görmezden gelerek soruşturmayla ilgili çeşitli karalama haberleri yapan Yeni Şafak gazetesinin, 18 Temmuz 2011 tarihinde Ağaoğlu rüşveti verdi oldu’ isimli bir haber yayınladığı ortaya çıktı. Söz konusu habere göre, Ali Ağaoğlu ve bir devlet bankasıyla ilgili rüşvet ve yolsuzluk haberlerini ilk kez Yeni Şafak Gazetesi yayınlamış. 

Yeni Şafak Gazetesi'nin 18 Temmuz 2011 tarihindeki haberine göre, TOKİ iştiraki Emlak GYO'nun kritik arsa ihalelerini kazanan Ali Ağaoğlu'nun, ihaleler için gerekli teminat mektuplarını aldığı ve konut satışları için gerekli konut kredisi anlaşmaları yaptığı, bir devlet bankasının yöneticilerine çok sayıda daire hediye ettiği dile getirilmişti. Haberde, 'hediye' edilen daireler için Akdeniz İnşaat'ın hesaplarından çekilen paranın Emlak Konut GYO hesabına yatırıldığı ifade edilmişti. Daha sonra 12 Temmuz 2013 tarihinde yayınlanan 'İşte rüşvetin belgesi' isimli haberde de, İşadamı Ağaoğlu'nun bir devlet bankasına verdiği rüşvetin belgesi yayınlandı ve ilk haberini "Yeni Şafak skandalı böyle duyurmuştu" diye haberleştirmiş!

İşte o haberler; 


PARA TRANSFERİNİ DE İLK YENİŞAFAK DUYURMUŞ!

Yeni Şafak Gazetesi 12 Ekim 2013 tarihinde "Türk-Leaks" manşetiyle çıkmış, "Bir İran, üç de Türk bankası üzerinden yapılan para transferleri için Maliye vergi incelemesi başlattı.Türkiye'de 2010'da faaliyet gösterdikten sonra kapatılan iki şirketin banka hesaplarına, bir çoğu offshore cenneti olarak bilinen ülkelere kayıtlı 350 tabela firmasından 10 ayda 6.2 milyar TL'ye denk gelen dolar ve euro gönderildiği ortaya çıktı. Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, Maliye Bakanlığı ve MASAK'a yapılan bir başvuru, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük para transferi operasyonunu gün yüzüne çıkardı." diye haber yapmıştı.







<< Önceki Haber Yeni Şafak: İşte rüşvetin belgesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER