Yeni Türkiye'nin demokrasisi

2014 yılında Türkiye’nin özellikle birçok alanda ilerlediği belirtilirken bazı konularda hiç de öyle olmadığı görülüyor.

Yeni Türkiye'nin demokrasisi

2014 yılında Türkiye’nin özellikle birçok alanda ilerlediği, demokrasisini inşa ettiği belirtilirken bazı konularda durumun hiç de öyle olmadığı görülüyor

HALKIN KARŞISINA ÇIKMA TEKLİFİ KARŞILIKSIZ KALDI

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 3 aday arasındaki yarışma şartları asimetrik olarak devam ederken Erdoğan sadece mitinglerde ya da yandaş kalemlere verdiği röportajlarda konuşuyor. Cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş ve Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ‘sorulara daha açık bir şekilde yürüttüğü’ seçim kampanyasında, Erdoğan’a yaptıkları Televizyon programında, halkın karşısında tartışma ve projelerini anlatma önerileri karşılık bulmuyor.
23 SENE ÖNCE DURUM NASILDI?
Peki durum geçmişte nasıldı? Bundan tam 23 sene önce, 1991 yılında yapılacak genel seçimler öncesine ait bir fotoğraf şu anki zihin yapısını alt üst edecek türden.

Dönemin liderleri Mesut Yılmaz, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan, Erdal İnönü, Bülent Ecevit, Doğu Perinçek bir TV programında, halka kendilerini ve projelerini anlatıyor.

Bu da havuz medyası tabir edilen ve Başbakan Erdoğan’ın güdümünde yayıncılık yapan bir televizyon kanalı.

TEK KİŞİLİK TİYATRO

Yine yandaş gazetede, hükümet yanlısı yazılar yazan Mehmet Barlas’ın adeta Başbakan Erdoğan’ın ‘cevaplarını soruladığı’ bir yayından kare.
Bal-kaymaklı cevapların havada uçuştuğu, ağırlıklı olarak muhalefete eleştiri odaklı ‘tek kişilik’ olarak düzenlenen bir yayın, insana bazı konularda 23 sene önce çok daha iyi durumdaymışız dedirtiyor.
<< Önceki Haber Yeni Türkiye'nin demokrasisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER