Yunanistan'da 12 Türk dağcı kayboldu

Yunanistan'da 12 dağcı kayıp.

Yunanistan'da 12 Türk dağcı kayboldu

Yunanistan'ın kuzeyindeki Pieria Ori Dağları'nda 12 Türk dağcının kaybolduğu bildirildi. Edinilen bilgiye göre, 12 Türk dağcı Avrupa Acil Çağrı Merkezi 112'ye telefon ederek kaybolduklarını söyledi ve yardım istedi. Bunun üzerine dağcıları arama çalışmaları başlatıldı. Dağlık bölgenin yakınlarında bulunan Katerini kenti itfaiyesi, acil çağrının yerleşim biriminin yaklaşık 20 kilometre kuzeybatısından ve dağlık bir kesimden geldiğini açıkladı. Türk dağcı grubundakilerin herhangi bir sağlık sorunu olmadığını belirten yetkililer, aramaların devam ettiğini söyledi.
KÖY SAKİNLERİ DE ARIYOR

Cep telefonu sinyalinin Katerini kentinin 20 kilometre kuzeybatısındaki kayak merkezi Elatohori’nin de bulunduğu Pieria dağlarında, Moshopotamu, Elatohori ve Katalonia köyleri arasındaki dağlık bir noktadan geldiği anlaşıldı. Polis ile itfaiyenin yanı sıra üç köy sakinlerinin de aramaları bugün öğle saatlerine kadar bir sonuç vermedi.

Avrupa Acil Yardım’ın Kuzey Amerika numaralı bir telefondan aranması, bu numaranın cevap vermemesi ve sinyalin geldiği bölgenin yakınında yerleşim birimleri olması nedeniyle yardım çağrısının doğruluğu hakkında Yunanlı yetkililerin bazı şüpheleri bulunuyor.
<< Önceki Haber Yunanistan'da 12 Türk dağcı kayboldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER