Zaman eski yazarı Sami Uslu vefat etti

Zaman Gazetesi’nin eski ekonomi yazarlarından Sami Uslu, kalp yetmezliği sebebiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Zaman eski yazarı Sami Uslu vefat etti

Uslu’nun naaşı yarın Cuma namazını müteakip İstanbul Yeniköy’deki Yeni Cami’de kılınacak cenaze namazının ardından Bahçeköy mezarlığında defnedilecek. 

1948 Sakarya doğumlu olan Sami Uslu, Darüşşafaka Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi. 21 factoring-leasing şirket kuruluşunda rol alan Uslu, Bank Express ve Türkiye Turizm Yatırım ve Dış Ticaret (TYT) Bank’ın kuruluş aşamasında görev aldı, Global Faktörde Genel Müdürlük, Sümerbank Holding AŞ’de Genel Müdür Yardımcılığı, Türkiye Bankalar Birliği’nde Yönetim Kurulu Üyeliği, Titibank Merkez Şube Müdürlüğü ve Genel Müdür Yardımcılığı ile Türkiye İş Bankası Teftiş Kurulu Üyeliği, Galata Şubesi Müdür Yardımcılığı gibi görevlerde bulundu. Uluslararası Bankacılık, Değişmeyen Gündem Ekonomi, Eurobond gibi kitaplara imza atan Sami Uslu, Uluslararası Bankacılık, Finansman Mühendisliği adı altında pek çok ders ve konferanslar verdi. Zaman başta olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı, Sakarya Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptı. 
<< Önceki Haber Zaman eski yazarı Sami Uslu vefat etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER