Zarrab’ın kaçak ana okulunu takip etmek de yasak

Reza Zarrab’ın Gaziosmanpaşa’da yaptırdığı ve kaçak olduğu ileri sürülen ana okulu arazisi, belediye meclisinin kararıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi.

Zarrab’ın kaçak ana okulunu takip etmek de yasak

Yolsuzluk soruşturmaları şüphelisi İranlı Reza Zarrab’ın Gaziosmanpaşa’da yaptırdığı ve kaçak olduğu ileri sürülen ana okulu arazisi, belediye meclisinin kararıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi. Basın mensupları, kamera ve fotoğraf makinelerinin alınmadığı meclis görüşmesini güvenlik görevlilerinin nezaretinde takip edebildi. Zarrab’ın adının karıştığı yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili Meclis’te kurulan komisyon haberlerine de yayın yasağı getirilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yengesi Saadet Gülbaran’ın başkanı olduğu TOGEMDER, Türkiye’nin çeşitli illerinde ana okulları yaptı. O okulların biri de Gaziosmanpaşa'da açıldı. Okul, 17 Aralık yolsuzluk operasyonunda adı geçen İranlı Reza Zarrab’ın parasıyla yaptırıldı. Girişe de Zarrab’a teşekkür levhası asıldı, levha daha sonra kaldırıldı. 

Belediyenin katkısı ve Zarrab’ın finansmanıyla yaptırılan okul, eğitime başlar başlamaz davalık oldu. CHP’nin iddiasına göre okul, hazinenin ‘satılamaz’ şartıyla ve yeşil alan olarak belediyeye devrettiği araziye ruhsatsız olarak inşa edildi. CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Mehmet Polat, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bugün de belediye meclisinde arazinin Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisi konusunda bir oylama yapıldı ve AK Partili üyelerin oylarıyla arazi bakanlığa devredildi.

AK PARTİLİ ÜYELER: EBRU GÜNDEŞ, KAYMAKAMA ŞARKI SÖYLEDİ

Belediye meclisinde CHP’li üyeler, belediye yetkililerinin okulu ‘hukuksuz durumdan’ kurtulmak için araziyi Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettiğini söyledi. AK Partili üyeler ise eleştirilere, “Böyle kararlar bütün belediye meclislerinde alınır. Bu da onlardan biridir.” şeklinde cevap verdi. Okulun bakanlığa tahsis edildiği görüşmeler sırasında AK Partililer ile CHP'liler arasında sert tartışmalar yaşandı.

Bu arada CHP'li meclis üyesi Ferhat Epözdemir, Reza Zarrab’ın eşi şarkıEbru Gündeş'in eski Gaziosmanpaşa Kaymakamı Serdar Yavuz ile arsa üzerinde protokol yaptığını öne sürdü. Epözdemir, Gündeş ile Yavuz arasında bir çıkar ilişkisi olduğunu iddia etti. Bunun üzerine AK Partili üyeler de, "Para almadı. Ebru Gündeş kaymakama şarkı söyledi." dedi. 

TOPLANTIYA GAZETECİLER ALINMAK İSTENMEDİ

Öte yandan, okulun devrinin görüşüleceği meclis toplantısına gazeteciler ilk önce alınmak istenmedi. Gazetecilerin, toplantı sırasında görüntü ve fotoğraf çekmesine izin verilmezken, basın mensupları özel güvenlik görevlileri eşliğinde toplantı salonuna alındı ve not tutmasına izin verildi. Gazetecilerin toplantı salonuna girmesi esnasında hararetli tartışmalar yaşandı. 

Basının haber alma hakkının engellendiğine dikkat çeken CHP Gaziosmanpaşa İlçe Meclis Üyesi Ferhat Epözdemir, “Bugün Gaziosmanpaşa Belediyesi’nde çok tuhaf bir uygulama ile karşı karşıyayız. Burada neyi saklıyorsunuz? 30-40 yıl sonra siyasal iktidarın böyle bir engelleme yapmasını talihsizlik olarak buluyoruz. Bu uygulamadan dolayı AKP yönetimini kınıyoruz.” dedi.

'KAÇAK OKULA İLİŞKİN RESMİLEŞTİRME ÇABASI VAR'

Görüşülecek konunun gizlenmeye çalışıldığını dile getiren Epözdemir, “Bağışçısı Reza Zarrab olan kaçak okula ilişkin, resmileştirme çabasının olduğu meclis gündemi ile karşı karşıyayız. Kaygı burada. Burada hukuk kılıfı giydirilerek, sanki orada kaçak bina yapılmamış gibi, arsanın Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisi söz konusu. Bunun resmileştirilme çabası var. Recep Tayyip Erdoğan’ın aile oligarşisinin kurduğu vakfın binası yıkılmadan o arsanın tahsisi doğru değil. O bina için yıkım kararı çıkarılacak ve tahsis yapılacak. Biz Milli Eğitim Bakanlığı’na arazi tahsisine karşı değiliz. Ama söz konusu 10 bin metrekarelik alan. Plan notlarında ilköğretim tesisi olarak geçiyor. Neden 2 bin 300 metrekareyi tahsis ediyorsunuz?” diye konuştu. 

Kişiye özel imar çıkarıldığını kaydeden Epözdemir, “Dün yeşil alanı imara açıyorlar. Bugün imara açık alan yeşil alan oluyor. Bu imar diktatörlüğüdür. Bugün yapılan tahsis hukuksuzdur. CHP grubu olarak bu tahsise karşı çıkıyoruz.” ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Zarrab’ın kaçak ana okulunu takip etmek de yasak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER