Güney Ege'nin valileri, Knidos Antik Kenti'ni inceledi


Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) 75. Yönetim Kurulu toplantısı için Muğla'nın Datça ilçesinde bulunan Güney Ege'deki illerin valileri, Knidos Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe ve Aydın Valisi Erol Ayyıldız, yetkililerde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Heyete Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ve Yazı Köyü Mahalle Muhtarı Salih Bora eşlik etti.

Muğla Valisi Çiçek burada yaptığı açıklamada, "Datça'nın en uç noktasındaki 2 bin 500 yıllık kenti ışıklandırma olmadığı için gece görmek, burada sanatsal etkinlikler düzenlemek mümkün değildi. GEKA Yönetim Kurulu olarak Knidos Tiyatrosu'nun ayağa kaldırılması ve ışıklandırma yapılması için Datça Kaymakamlığı'nın projesini hayata geçirdik. Proje tamamlandığında Datça'mıza çok önemli bir eser kazandırmış olacağız." dedi.

Vali Çiçek, denizle kucaklaşan, doğal yapısıyla dikkat çeken Knidos Antik Kenti'nin yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı, önemli bir merkez olacağına dile getirdi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile GEKA tarafından finanse edilen "Knidos Tiyatrosu Rölöve, Restitüsyon, Restorasyon ve Aydınlatma Projesi kapsamında, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kazı Başkanı Doç. Dr. Ertekin Doksanaltı koordinatörlüğünde yürütülen kazı çalışmalarından sonra ören yerinin hemen girişinde yer alan 'KnidosTiyatrosu' genel durumu ve ziyaret koşulları iyileştirilerek, içten ve dıştan aydınlatmalar sonrasında ziyarete açılacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Güney Ege'nin valileri, Knidos Antik Kenti'ni inceledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER