GÜNGİAD: CHP, Kürt meselesinin çözümü için mutlaka konuya dahil olmalı


Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD), Cumhuriyet Halk Partisi'nin ( CHP) Kürt sorununun çözümü konusunda üzerindeki yabancılığı atması gerektiğini bildirdi.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan GÜNGİAD, CHP'nin uzun yıllardan beri siyasetin mutfağından uzak olması, siyasetin hem Türkiye'de hem de dünyada geldiği seviyeye yabancılaşmasına yol açtığını savundu. Açıklamada, "CHP, ne yazık ki Türkiye siyaseti, özellikle de Kürt meselesi konusundaki tutarsızlığını artırarak kendilerini yaralamaya devam etti. Selin Sayek Böke Hanımefendi'nin Diyarbakır ziyaretinde hakikaten umutlandık. Selin Hanım'ın cesareti, bölgeye yaklaşımı, CHP ile yeniden bir bağ kurmak gerektiği konusundaki duygularımızı harekete geçirdi. Ancak Selin Hanım'ın Diyarbakır'da oluşturduğu pozitif atmosferin ömrü uzun olamadı. CHP'den gelen olumlu adımlar kısa süre içerisinde deyim yerindeyse bir kaşık suda boğuldu." denildi.

"CHP, DİYARBAKIR KORKUSUNU YENMEK ZORUNDA"

CHP'nin, Diyarbakır korkusunu yenmek zorunda olduğu ileri sürülen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu'nun, 2013 yılında 200'e yakın partiliyle şehrimizi ziyaret etmesi çok değerli bir girişimdi. Bugünlerde CHP İzmir teşkilatında, Diyarbakır'a yapılması düşünülen ikinci gezinin bir soruna dönüştüğü anlaşılıyor. İlk geziyi organize eden Aziz Kocaoğlu'nun, bir yandan ikinci geziyi organize etmek isterken diğer yandan partiden gelen tepkilerle ipe un serdiğini görüyoruz. Sayın Kocaoğlu'nun geziye İzmir'in 14 CHP, 8 AKP, 2 HDP ve 2 MHP'den oluşan 26 milletvekili ve 22 CHP, 6 AKP ve 2 MHP'den oluşan toplam 30 belediye başkanını dahil etmek istemesi, hem gezi için geri adım atmadığını göstermesi hem de CHP'nin organize edeceği bu geziye AKP ve MHP'li başkan ve vekillerin katılmama ihtimaline dayanarak 'Biz uğraştık ama olmadı' demesini sağlayacak. Bu ölçüde siyasi hesaplar içeren Diyarbakır gezisi, bir kez daha CHP'deki Diyarbakır korkusunu anlamamızı sağladı."
CİHAN
<< Önceki Haber GÜNGİAD: CHP, Kürt meselesinin çözümü için mutlaka... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER