Gürsel Tekin: Arkadaşlarımız yarın imzalarını verirler, biz gereğini yaparız


CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Meclis'te CHP kurultayına ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. Olağan kurultay tarihine ilişkin Tekin, psikolojik hareket olarak tarihin açıklanmadığını söyledi. Kendisinin bu partinin gençlik kollarından geldiğini belirten Gürsel Tekin, bir kısmının sonradan dahil olabileceğini ve başlarının üstünde yeri olduğunu ifade etti.

CHP'nin geleneklerinin, kültürünün, siyasal tarihinin herkesin bilmesi gerektiğini dile getiren Tekin, "Böyle birbirimizi basın yoluyla incitecek cümleler kullanmak istemiyorum. Türkiye'nin büyük sorunları var, ciddi sıkıntıları var; bunlarla meşguluz. Birbirimizle kavgayla meşgul olacak durumda değiliz. Arkadaşlarımız yarın imzalarını verirler, biz gereğini yaparız." diye konuştu.

Türksat uydusundan indirilen televizyonlar ile kayyım atanan medya organlarının hatırlatılması üzerine ise Tekin, şunları kaydetti: "62 maddenin içinde en önemli maddenin bir tanesi de basın ve medya özgürlüğüyle ilgilidir. İnşallah onları geçirebilirsek; dünyada sadece Türkiye'de değil dünyada anayasaların temel kurallardan bir tanesi insanların can ve mal güvenliğidir. Maalesef üzülerek söylüyorum Türkiye'de anayasa ihlal edilmiştir. Bir ülkede yurttaşların can ve mal güvenliği güvenlik altında değilse, bu çok tehlikelidir. Umut ederim ki o 62 maddeyi getirirlerse bu sorunu da en azından kısmen halletmiş oluruz."

'Başbakan'ın muhalefet parti liderleriyle de görüşebileceğine' yönelik kamuoyundaki söylemlerin hatırlatılması üzerine Tekin, "Hiçbir bilgim yok. Esad'la mı barıştılar?" ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Gürsel Tekin: Arkadaşlarımız yarın imzalarını verirler,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER