Terörist sığınakları ve patlayıcı düzenekleri imha edildi


Diyarbakır Lice'de, bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden döşenen 6 adet tuzaklanmış el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi.

TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; 3 ayrı sığınakta yapılan aramada bölücü terör örgütüne ait 4 adet Kalaşnikof piyade tüfeği ve silahlara ait 200 adet mermi, 1 adet RPG-7 roketatar ve silaha ait 3 adet mühimmatı, 27 adet Doçka uçaksavar silahı mühimmatı, 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ve kasaturası, 2 adet gece görüş dürbünü, 2 adet el dürbünü, 2 adet çadır, 11 adet el yapımı patlayıcı maksadıyla hazırlanmış mutfak tüpü ve 250 m kablo, 1 adet akü, 150 gram esrar, çok miktarda yiyecek, giyecek ve yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildi.

Hakkâri'de 2 terörist, silah ve mühimmatı (2 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, silahlara ait 10 adet şarjör ve 253 adet mermi) ile birlikte yakalandı. Bingöl'de icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan 9 adet sığınakta muhtelif yiyecek ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Tespit edilen bir adet tuzaklanmış el yapımı patlayıcı düzeneği imha edildi.

Muş'da icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir sığınakta 3 adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 53 adet Kalaşnikof piyade tüfeği mermisi, muhtelif miktarda yiyecek, yaşam ve ilk yardım maksatlı sağlık malzemesi ele geçirildi.

Şırnak İdil'de bölücü terör örgütü ile bağlantılı olduğu tespit edilen 3 şahsın ev ve yakınındaki arazide yapılan aramada 2 adet Kalaşnikof piyade tüfeği ve silaha ait 906 adet mermi, 2 adet av tüfeği, 25 adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ele geçirildi.

Şırnak Uludere ve Yüksekova'da, bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden döşenen 2 adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi. Hakkâri Şemdinli'de bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen mağara, barınak ve sığınaklar icra edilen hava harekâtı ile imha edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Terörist sığınakları ve patlayıcı düzenekleri imha edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER