Güvercin ve kanaryalar, festivalde görücüye çıktı


Güvercin ve kanarya severler, Nazilli'de Güvercin ve Kanarya Festivali'nde buluştu. Festivalde görücüye çıkan rengarenk kuşlar, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Nazilli Mimar Ahmet Şensan Kültür Merkezi'nde düzenlenen Güvercin ve Kanarya Festivali'nde kuş severler bin 200 güvercin, yüzlerce kanarya ve muhabbet kuşunu görme imkanı buldu. Aydın'ın Nazilli ilçesinde ikinci kez düzenlenen Güvercin ve Kanarya Festivali'nde Ege, Marmara ve Akdeniz bölgesinden gelen çok sayıda kuş çeşidi yer aldı. Festivalde bin 200'den fazla güvercin, yüzlerce kanarya ve muhabbet kuşları, gelen kuş severlerin beğenisine sunuldu. Kimi kuş sever, kuşların fotoğraflarını çekti. Güvercin sahipleri festivali gezen vatandaşlara güvercinlerin nasıl tutulacağı ve ele alırken neye dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgiler verdi. Ayrıca kuş severlere, kuş malzemeleri ve yem çeşitleri özel bir firma tarafından indirimli olarak satıldı.

Festivalle ilgili açıklama yapan Nazilli Güvercin Yetiştirme, Üretme ve Tanıtma Derneği Başkanı Murat Şimşek, şunları kaydetti: "Her yöreden, Marmara'dan, Ege Bölgesi'nden güvercin ve kanarya yetiştiren arkadaşlarımızı burada topladık. Kaynaşma, güvercinleri tanıma, kuşları tanıma açısından bu etkinliği düzenledik. Katılımımız da iyi oldu. Yaklaşık bin 200 civarında güvercin olmak üzere çok sayıda kanarya ve muhabbet kuşu da sergilendi. Güvercin cinsleri olarak dönek, rosso, hünkari, dik kuyruklar, şebaplar, postacılar ve buna benzer yüzlerce kuş çeşidimiz var. Şimdi burada saymaya kalkarsak beceremeyiz yani. Bunun yanısıra kanarya ve muhabbet kuşlarımız da görücüye çıktı. Aynı gün Bursa'da da bir festival olmasına rağmen katılım iyi oldu."

Nazilli Belediyesi'nin festivale sponsor olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise "Belediye olarak özellikle hayvan severlerimizin bu tür etkinliklerine destek veriyoruz. Hem ilçemizin tanıtılması hem de hayvan severlerin burada buluşarak kaynaşmasını sağlamak istedik. Ben de bir güvercin besleyen ve seven olarak festivali çok beğendim." dedi.

Festivale katılan üreticilere birer plaket verilirken tüm konuklara da Nazilli Belediyesi'nce tavuk-pilav-ayran ikramında bulunuldu. Festivalden elde edilecek gelirle Nazilli Güvercin Yetiştirme Üretme ve Tanıtma Derneği aracılığıyla Nazillili kuş severler için hobi bahçesi kurulacağı, bunun için de Nazilli Belediye'sinin destek vereceği öğrenildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Güvercin ve kanaryalar, festivalde görücüye çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER