Hacı Ata, kabri başında dualarla anıldı


İSTANBUL (CİHAN)- Yurtiçi ve yurtdışındaki eğitim çalışmalarıyla daha çok 'Hacı Ata' olarak bilinen hayırsever işadamı ve eğitim gönüllüsü Hacı Kemal Erimez, vefatının 18. yıldönümünde kabri başında mevlid ve dualarla anıldı.

Sevenleri ölüm yıldönümünde sabah erken saatlerde gruplar halinde Hacı Kemal Erimez'in Topkapı'daki mezarlığına gelerek dualarla andı. Kabir başında Kur'an-ı Kerim okuyan Erimez'in sevenleri, zaman zaman duygulu anlar da yaşadı. Sabahın erken saatlerinde mezarlığa gelen ziyaretçilere çorba ikram edildi

Ziyarete gelenlerden Mustafa Saraçoğlu, "Kemal ağabey gönüllere giren bir insan. Kendisi iin değil de başkaları için yaşayan bir insan. Yurt içi yurtdışı demeden yaşayan bir insan. Her gördüğü yerde her insana koşan bir insan. Bir çok insanı bir çok çukurlardan kurtaran bir insan olarak biliyoruz. Bir ağabeyimizin hatırasında bizzat kendisi anlatmıştı bana bana yıllarca emek verdi dedi. Ben herhangi böyle normal bir ortamda değildim. Biryerlerde otururduk arkadaşlarla oyun oynardık. Gelirdi yanımıza dikilirdi bizi beklerdi. Bizi oradan koparmak için bize emek verirdi. Ve yıllarca bizim peşimizden koşuverdi. Fedakarlık buydu herhalde diye düşünüyorum. Yurtdışında da gidip o yaşta o hastalıklar içerisinde öğrencilerle beraber eğitim tesislerini açmak adına, oralarda bu gayret ve emek sarfeden bu insan herhalde bir gayeyi hayal için gitmiştir diye düşünmek lazım. Dolayısıyla Hacı Kemal ağabeyimizi rahmetle anmak ve bu insanlarında karşılıksız gelip burada dualarda bulunması, niyaz etmesi bunun için. Allah Rahmet eylesin diyorum." diye konuştu.

Vatandaşların, vefat yıl dönümünde Erimez'in kabrini ziyaretleri aralıklarla gün boyu devam etmesi bekleniyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Hacı Ata, kabri başında dualarla anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER