Hak-Par: Rudaw ve İMC TV'yi engelleyen zihniyet aynı zihniyettir


Hak-Par Genel Başkan Yardımcısı Latif Epözdemir, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'terör örgütü propagandası' yaptığı gerekçesi ile TÜRKSAT Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği yazının ardından İMC TV'nin uydu yayın listesinden çıkarılmasına tepki gösterdi.

Epözdemir, yaptığı açıklamada, daha önce de Samanyolu, Dünya Tv ve Bugün Tv gibi televizyonların da benzer nedenlerle Türksat Uydusundan çıkarıldığını ve yayınlarının durdurulduğunu hatırlattı. Özdemir, basın ve yayın organlarına yönelik bu engellemelerin halkın haber alma özgürlüğünün kısıtlanması anlamına geldiğine işaret ederek, "Bu anlayış muhalif seslere hoşgörülü bakmayı, demokratik yaşamın zorunlu bir ilkesi gibi görmeyen bir anlayıştır. Bu anlayış benden yana olmayana ferman, benden yana olana derman anlayışıdır ve muhalefeti susturup sindirmeyi, muhalif basını biat etmeye zorlamayı amaçlamaktadır. Bu anlayış asla tasvip edilemez." dedi.

İMC TV'nın savcılık tarafından engellendiği anda RUDAW TV de PYD'nin 'kanton' yönetimi tarafından engellendiğine ifade eden Epözdemir, "Açıktır ki RUDAW TV'yi ve İMC TV'yi engelleyen zihniyet aynı zihniyettir. Bu nedenle İMC TV için gelişen tepkilerin RUDAW TV için de gösterilmesi arzulanırdı. Hak ve Özgürlükler Partisi / HAKPAR olarak RUDAW TV ve İMC TV yayınlarını durduran zihniyetleri şiddetle kınıyoruz. Halkın haber alma özgürlüğünü engelleyen siyasetleri tehlikeli ve anti demokratik olarak görüyoruz." açıklamasında bulundu.
CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER