Hakkari Belediyesi, patlamada mağdur olan vatandaşları ziyaret etti


Hakkari Belediyesi yetkilileri, Hakkari'deki patlamalarda evlerinde hasar meydana gelen vatandaşları ziyaret etti.

Üç gün önce kentin Medrese Mahallesi'nde meydana gelen şiddetli patlamanın etkisiyle evlerinde büyük çapta maddi hasar oluşan ve bu nedenle evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlar, olayın şokunu hala üzerilerinden atamazken üç gündür geceyi komşu ve akrabalarının evlerinde geçiriyor.

Hakkari Belediyesi Eş Başkan vekilleri Fatma Yıldız, Nazmi Çuşkon, Eş Başkan Yardımcıları Derya Çiftçi, Behçet Kanat ve belediye encümenlerin oluşan heyet, mahalleye giderek burada evleri hasar gören vatandaşlardan bilgi aldı. Heyet, hasar gören evleri tek tek gezip vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

YILDIZ: VATANDAŞLAR MAĞDURİYETLERİYLE BAŞ BAŞA KALMAYACAK

Hakkari Belediye Eş Başkan vekili Fatma Yıldız, "Patlamanın etkisiyle burada birçok vatandaşımızın evlerinde hasarlar oluştu ve şuanda vatandaşlarımız evlerini kullanabilecek durumda değiller. Geceyi komşu ve akrabalarının evlerinde geçiriyorlar. Hakkari Belediyesi olarak vatandaşlarımızı başlarına gelen mağduriyetle baş başa bırakmayacağız. Bunun için bir komisyon hazırladık ve komisyonumuz gerekli raporları hazırlıyor. Bizlerde burada vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz, yalnız olmadıklarını yanlarında olduklarımızı ve elimizden geleni yapacağımızı ifade ettik. Çok kısa bir sürede vatandaşlarımıza belediye bünyesinde gerekli yardımlar yapılacak ve vatandaşlarımız evlerini onarıp yeniden evlerinde yaşayabilecekler." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Hakkari Belediyesi, patlamada mağdur olan vatandaşları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER