Hakkı verilmediği için kendisine ait yolun 3. şeridini de kapattı


Samsun'un İlkadım ilçesinde 4 şeritli işlek yolun 2 şeridini kendisine ait olduğu gerekçesiyle 18 ay önce trafiğe kapatan İbrahim Akbulut, isteklerinin yerine getirilmemesi nedeniyle üçüncü şeridi de trafiğe kapattı. Belediyeye 1 ay mühlet veren mağdur vatandaş, yolun tamamını ise davul zurna ile kapatacağını söyledi.

Gençlik Caddesi üzerinde 1. Hat dolmuşlarının güzergâhı olan yolun bin 550 metrekarelik bölümünün kendisine ait olduğunu mahkeme yoluyla ispatlayan Akbulut, belediye tarafından bedeli ödenmediği için caddeyi bir yıl önce kazık çakarak ve toprak dökerek trafiğe kapattı. 18 aydır kapalı olan yola dökülen toprakta otların bitmesi üzerine yolda ilginç görüntü oluştu.

Yolun kapandığı gün Samsun Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelere başlayan ve bir başka yerde aynı emsalde kendisine arsa verilmesini isteyen Akbulut'un istekleri geçen süre zarfında karşılık bulmadı. Bunun üzerine mağdur vatandaş 2 şeridi trafiğe kapalı olan 4 şeritli yolun bu kez de üçüncü şeridini trafiğe kapattı. Sabah işine gitmek için Baruthane istikametinden gelen araçlar tek şeritli yolda karşılıklı birbirlerine yol vererek geçebildi. Yolda yaşanan aksaklığa rağmen hiçbir yetkilinin bölgeye gelmediğini anlatan Akbulut, "Bu yolun tapusu bende. Kesinleşmiş mahkeme kararı var. 2006 yılında açılmış mahkeme var 'bu yolu yapmayın' dedik. Belediye kamu hizmeti yapıyormuş. Ama benim tarlamda kamu hizmeti olmaz. Oturursun, anlaşmayı yaparsın, anlaşırız, imzalarımızı atarız, sonra ister yol yap, istersen pist yap. Şimdi yolun üçüncü şeridini kapattım. İsteklerim yerine gelmez ise dördüncü şeridi de kapatacağım. Burada yol yok kardeşim. Burada 16 tane yetim var, 9 yıldan bu zamana kadar o yetimlerin hakkı yenir mi? Ana yok baba yok. Ben bu yolun tamamını 1 ay içerisinde kapatacağım. Hem de davul zurnalı yemekli kapatacağım. Sürücüler bana 'sen haklısın hakkını al' diyorlar. Olur mu ya Büyükşehir Belediyesi'nin yolu neredeyse 2 yıldır kapalı." açıklamasında bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Hakkı verilmediği için kendisine ait yolun 3. şeridini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER