Halaçoğlu ısrarlı: Ne resim var, ne damga, ne de mühür...

Yusuf Halaçoğlu ısrarlı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite diploması sahte

Halaçoğlu ısrarlı: Ne resim var, ne damga, ne de mühür...

Yeniçağ Gazetesi yazarı ve Ankara Temsilcisi Ahmet Takan MHP milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite diplomasının sahte olduğu iddiasını tekrar köşesine taşıdı. Takan'a konuşan Halaçoğlu, ''Ben, Cumhurbaşkanına diploman sahte diyorum beni mahkeme vermiyor. Normal başka bir şey olsaydı çoktan verirdi.'' diyor. 
İşte Takan'ın köşesinden ilgili bölüm:

(...)
Halaçoğlu, çok yeni bir tartışmayı da tekrar hatırlattı. Kendisinin Nisan 2014’te Recep Erdoğan’ın “sahte üniversite diploması” ile ilgili yaptığı açıklama ve kamuoyuna sunduğu belgeleri.

Halaçoğlu, “Cumhurbaşkanı olmak için 4 yıllık fakülte mezunu olmak gerekir. Sultanahmet’teki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 3 yıllıktı. Onun mezun olduğu zaman 3 yıllıktı” demişti. Yusuf Hoca hâlâ iddialarının arkasında. O günlerde kamuoyuna sunduğu belgeler kişisel facebook sayfasında duruyor.


''Ben, Cumhurbaşkanına diploman sahte diyorum beni mahkeme vermiyor. Normal başka bir şey olsaydı çoktan verirdi. Diyorum ki; 1981 yılında mezuniyet belgesi almışsın, mezuniyet belgende ne resim var, ne gizli damga var, soğuk damga var. Dekanın da mührü yok. İmza var, mühür yok. Kazıntı ve silinti yoktur diyor diğerlerinde resim var, soğuk damga var. Seninkinde  niye öyle değil? Oraya not düşülmüş, ‘elden aldım’ diye. Mezuniyet belgenin sonrasında kurulmuş bir üniversiteden nasıl mezun olabilirsin? Marmara Üniversitesi’nin diplomasını nasıl alırsın diye soruyorum ve İşletme mezunu olarak nitelendiriliyor. Halbuki İşletme ile alakası yok. Aksaray’da Maliye Meslek Yüksek Okulu mezunu, eğer mezunsa?.. Klozet meselesinde nasıl atağa geçti, bu konularda hiçbir şey yapmıyor. Hiç beyanat vermiyorlar diploma konusunda. Bir kere bana Yusuf Hoca bunları ele almak sana yakışıyor mu dediler. Yakışıyor mu ne demek?..” 

<< Önceki Haber Halaçoğlu ısrarlı: Ne resim var, ne damga, ne de mühür... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER