"Halkbankası'nı kapattıracaklar"

CHP Milletvekili Erdem, Zarrab’ın ABD’de tutuklanması sonrası yolsuzluk operasyonuna adı karışan 3 bakanının risk altında olduğunu savundu. Halkbank’ın kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyleyerek “Bunun hesabını kim verecek” dedi.



CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, 17 Aralık yolsuzluk operaysonunun kilit isimlerinden Reza Zarrab'ın tutuklanacağını bilerek Amerika'ya gittiğini söyledi. Erdem, “Tutuklanmasını bekliyordum ama Zarrab için kırmızı bültenin çıkacağını düşünüyordum. Bu yaptığıyla iktidar partisi kadrolarına sadık olmayan bir tutum izledi.


"Halkbankası'nı kapattıracaklar" | Samanyolu Haber

ZARRAB KARA KUTU

Zarrab AKP'nin kara kutusudur. Benim 14 yılda tanıdığım Erdoğan, Hakan Fidan'ı nasıl bütün saldırılarda koruduysa, sırlarına vakıf olan bir adamın bu şekilde ABD'ye gidip teslim olma tutumu içerisine girmesini de engellemeliydi” dedi. Katıldığı bir televizyon programında Zarrab'ın tutuklanmasına ilişkin dikkat çeken iddialarda bulundu. Erdem, FBI İLE İSTANBUL'DA GÖRÜŞTÜ “teslim oluşu AKP'den habersiz olan Zarrab, harcanacağı düşüncesiyle, İstanbul'da bir restoranda, FBI'ya bağlı 3 kişiyle akşam yemeğinde programlı şekilde bunu organize edip öyle gitti. Zarrab konuşacak ve çok daha vahim şeyler ortaya çıkacak. ABD'deki savcı, yeni bir teknik takip yapmış, bu takip sonucu oluşan veriler içerisinde iktidar partisinin mensupları olduğu iddia ediliyor” dedi.

DAVA AÇMAYAN HALK DÜŞMANI

Erdem, bugüne kadar Zarrab'la ilgili her şeyi önergelerle hükümete sorduklarını ama yanıt alamadıklarını belirterek şöyle devam etti: “İktidarın ülkeyi itibarsızlaştırma hakkı yok. Kamu kuruluşları kamusal görüş ekseninde işletilmediler. Halkbank'ın bu süreçte bu duruma düşmesi, kapatılmasına kadar varabilir. Kim verecek bunun hesabını” diye konuştu.

17 ARALIK'IN 3 BAKANI RİSK ALTINDA

Uzun süredir bir soruşturma yürütüldüğünü söyleyen Erdem, “17-25 Aralık sürecinin 3 bakanı risk altında. Yeni isimler de bu işe dahil edilmiş olabilir. Muammer Güler ve Zafer Çağlayan'ın sürece dahil edilmesiyle, eğer bir kırmızı bülten çıkarsa şaşırmam. İktidar, Türkiye'ye büyük bedel ödetecek. Kara para ticareti yapan bir örgüt var ve bu işten bir rant sağlamış bir iktidar partisi var. Buradan çağrı yapıyoruz: Derhal Sarraf'la ilişkiye geçmiş insanların yargılanması için hukuksal altyapıyı oluşturun. Birileri ülkemizin itibarını zedelemeden, kırmızı bülten çıkarmadan biz bunları yargılayalım, zaten bu kişilerin fezlekeleri var. Bütün kara para sirkülasyonunun içinde yer almış vekil, bürokrat, eş dost, kim varsa, derhal Türkiye'de yargılanmalı. Türkiye, aksi takdirde 5 tane ‘dalton' yüzünden büyük bir tehlikeye sürüklenecektir” şeklinde konuştu.

CESUR BiR SAVCI SORUŞTURMALI

Birkaç ay içerisinde 2000 liranın 200 lira kadar değersizleşeceğini söyleyen Erdem, “Ciddi anlamda fakirleşeceğiz. Bu dava kapsamında Türkiye'ye dönük bir tutum ortaya çıkabilir. Bu 5 kişinin kellesini korumak için 78 milyonun kesesini boşaltacak bir süreci ortaya çıkabilir. Hala 5 kişiyi korumak için davayı açmayanlar, halk düşmanlarıdır. Bunlar, içine düştükleri servet girdabında boğulan, halk düşmanlarıdır. Zarrab, gözünü kırpmadan bunları harcayacak, çünkü bunların kendisini harcayacağını düşünmeye başladı. İsminin önünde Cumhuriyet yazan savcılara söylüyorum, zerre kadar sorumluluk duyguları varsa, kamu bankası diyoruz ya, kamudan gelen vergiyle maaş alan cesur bir savcı varsa, Zarrab ile ilişkilenmiş olanlarla ilgili bir soruşturma başlatsın” şeklinde konuştu.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE GAZETESİ
<< Önceki Haber "Halkbankası'nı kapattıracaklar" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER