Hamdi Akın: Çukurova Havalimanı'nın yapılamayacağı ilk günden belliydi

Hamdi Akın: Çukurova Havalimanı'nın yapılamayacağı ilk günden belliydi

TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Çukurova Havalimanı'nın ihaleye çıkılışında yanlışlıklar olduğunu, havalimanının yapılamayacağının ilk günde belli olduğunu söyledi.

Adana'daki İnovasyon Haftası etkinliklerinde konuşan Hamdi Akın, Çukurova Havalimanı'nın yapımı için ihale açıldığında kendilerinin teklif vermediklerinin hatırlattı. Akın, havalimanının ihaleye çıkışında yanlışlıklar bulunduğunu o zamanlarda diğer firmalarla birlikte kendilerinin de söylediğini ifade etti.

'İHALEYE SADECE BİR TEK FİRMA BAŞVURDU, O DA ÖNCEDEN HAVAALANI YAPMAMIŞTI'

İhaleye sadece bir tek firmanın başvurduğunu, onun da daha önceden havaalanı yapmadığını hatırlatan Akın, "O firma teklif atınca idare çaresiz kaldı, onu onaylamak zorunda kaldı. Fakat o süreç içerisinde firma da yanlış yaptığını farketti, idare de yanlış yaptığını farketti ama zaman geçti. Adana ve Mersin de bu süreç içerisinde maalesef havaalanı işine başlayamadı. Onun yapılamayacağı, olamayacağı, finansman açısından taşların yerine oturmadığı maalesef ilk günden belliydi. Ben söylemiş, hatta çok da eleştiri almıştım. Bazıları, 'Yapılsın istemiyor musun Mersin'e' diye çok eleştirilmiştim. Neyse şimdi düzeltildi, yeniden ihaleye çıkacak, herhalde katılırız diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Hamdi Akın: Çukurova Havalimanı'nın yapılamayacağı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER