Hasan Palaz hakkındaki 3 dava görülmeye devam edildi


Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurulu (TÜBİTAK) eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz hakkında açılan davalardan üçünün görülmesine Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Sahte diplomalı kişinin işe alınması ile ilgili olarak görülen davanın duruşmasına Hasan Palaz ve avukatı katıldı. Eksikliklerin tamamlanmasına karar veren mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bugün görülen diğer duruşma ise yine sahte diplomaları kişinin işe alınması ile ilgili olarak Hasan Palaz ve 5 kişi hakkında açılan dava oldu. Duruşmaya sanıklar Hasan Palaz, Halil Can, Burhan Güneş, sanık avukatları ile TÜBİTAK avukatları katıldı.
Sanık avukatlarından Mehmet Kasap, işe alımda son kararı TÜBİTAK başkanının verdiğini ve TÜBİTAK başkanının da sanık olması gerektiğini kaydetti. Yine eksik hususların giderilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bugün görülen son duruşma, böcek soruşturması kapsamında hazırlanan raporun sahte olduğu gerekçesi ile TÜBİTAK çalışanları Hasan Palaz, Gökhan Vıcıl ve Hamza Turhan hakkında açılan dava oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı, sanıkların böcek soruşturması kapsamında hazırlanan örgüt iddianamesinde sanık olduklarını belirterek, dosyalarının birleştirilmesini istedi. Birleştirme talebini kabul etmeyen mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz hakkında bugün görülen üç davanın haricinde 4 ayrı dava daha bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Hasan Palaz hakkındaki 3 dava görülmeye devam edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER