Hastalık sebebiyle çalışamayan aile, hayırseverlerden yardım bekliyor


Van'ın İpekyolu ilçesinde 3 kişilik Olgun ailesi, maddi imkansızlık nedeniyle geçim sıkıntısı yaşadıklarını dile getirerek, yetkililerden kendilerine yardım eli uzatmalarını istiyor. Kendisi ve eşinin kalp hastası olduğu için çalışamadıklarını, bundan dolayı herhangi bir maddi gelirlerinin olmadığını belirten Hüseyin Olgun, "İkimiz de çalışamıyoruz ve herhangi bir gelirimiz yok. Kirayı ödeyemiyoruz, evimizden atılacağız korkusu ile yaşıyoruz. Yetkililerin ve hayırseverlerin bize yardım etmelerini bekliyoruz." dedi.

Bostaniçi TOKİ konutlarında kirada yaşayan Olgun ailesi kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. 1 çocuk sahibi Hüseyin Olgun ve Necla Olgun çifti, rahatsızlıklarından dolayı çalışamıyor. Kiralarını ödeyemeyen Olgun ailesi, kışın ortasında evsiz kalma korkusu ile yaşıyor. Herhangi bir geliri olmayan ailenin tek çocuğu Rojda ise sık sık hastalanıyor.

Daha önce inşaat işçisi olarak çalıştığını belirten 39 yaşındaki Hüseyin Olgun, geçirdiği kalp krizinden sonra tekrar çalışamadığını söyledi. Eşi de kalp hastası olduğu için ilaç parasını dahi bulamadığını ifade eden Olgun, gerekli yerlere başvurduğunu, olumlu bir yanıt alamadığını dile getirdi. Olgun, şunları söyledi: "Van Büyükşehir Belediyesi'ne gittim ve yardım talebinde bulundum. Ama Büyükşehir Belediyesi elime bir kâğıt vererek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gönderdi. Sosyal Yardımlaşma da bana bir yardımda bulunmadı. Elektrik borcunu ödeyemediğimiz için VEDAŞ evimizin elektriğini kesti. Yaklaşık 2 aydır evimizde elektrik yok. Akşamları mum ışığında yemek yiyoruz ve çocuğum karanlıktan korktuğu için ağlıyor." ifadelerini kullandı.

"EVİMİZDEN ATILACAĞIZ"

Kendilerine sadece bir seferlik gıda yardımı yapıldığını ifade eden Olgun, kirayı ödeyemedikleri için evden atılma korkusu yaşadıklarını söyledi. Olgun, "Van Valiliği bir kereye mahsus 400 TL'lik gıda yardımında bulundu ve başka da maddi ve manevi yardım gelmedi. Oturduğumuz ev kira. Maddi imkanımız olmadığı için kira parasını veremiyoruz. Ev kirasını ödeyemezsek ev sahibi evden çıkaracağını söyledi. Borcumuzdan dolayı ev sahibi evdeki eşyalara el koyacak." şeklinde konuştu.

"EKMEĞİ KAYINPEDERİMDEN ALIYORUM"

Bazı günler eve ekmek alamadığının altını çizen Olgun, "Bazı günler eve ekmek alamıyorum. Kayınpederin evine gidip ekmek alıyorum. Eğer kalp hastası olmasaydım yardım kuruluşlarına gidip yardım talep etmezdim. Gelirimiz olmadığı için çocuğuma ilaç alamıyorum ve çocuğumun sağlığı ile oynuyorum. Buzdolabını kokudan açamıyorum. Yetkililerden beklentim, Allah rızası için yardım eli uzatsınlar." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Hastalık sebebiyle çalışamayan aile, hayırseverlerden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER