Hastane için tahsis edilen bağış arazisi bakın ne oldu?

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan ve hastane yapılması için kısa bir süre önce yıkılan eski SSK dispanserinin arazisi, VIP otoparka dönüştürüldü.

Hastane için tahsis edilen bağış arazisi bakın ne oldu?

Hemen yanında bulunan İstinye Devlet Hastanesi'nin personeli araçlarını buraya park ediyor. Sağlık Bakanlığı'na ait olan 1.117 metrekarelik alana, ‘İstinye Devlet Hastanesi Ek Binası' yapılacağı açıklanmıştı.

Sarıyer Belediye Başkanı adına konuşan Basın Danışmanı Cengiz Kahraman, “İlçemizde sadece bir devlet Hastanesi var ve bu sebeple hasta yoğunluğu çok yüksek. Sağlık Bakanlığı'na söz konusu alana belediye olarak yeni bir hastane binası yapma talebinde bulunduk ancak cevap alamadık. İmarda ‘sağlık tesisi' olarak belirlenen bir alan. Yarın ne yapılır bilmiyorum; ama otel yapılabilir.” dedi. 

Yıkılan dispanser binasının bir hayırsever tarafından sadece hastane yapılması için bağışladığını belirten semt sakinlerinden Süleyman Yılmaz (55) ise “Hastane yapılması gereken yeri nasıl Otopark yaparlar? Bu kul hakkıdır. Buraya daha sonra da AVM veya villa yapacaklar diye korkuyorum.” şeklinde konuştu. Bina yıkılmadan ve yıkıldıktan sonra BİMER'e başvuran 35 yaşındaki Enes Gümüş, aldığı cevabı şöyle anlattı: “Başvuru sonrası bir görevli telefon açtı ve beni fırçaladı. ‘Neden soruyorsun? Nereden bilelim?' dedi. Biz bakanlıktan bilgi alamayacaksak kimden alabileceğiz?”

İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Gazi Kiraz ise hastane arazisinin otopark yapılmasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Alan otopark olarak kullanılıyor ve hastane yapılması şu anda söz konusu değil. Bakanlık 10 yıl veya 20 yıl sonra hastane öngörür ise yapar. Ama şimdi öyle bir şey söz konusu değil.”
<< Önceki Haber Hastane için tahsis edilen bağış arazisi bakın ne oldu? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER