Hastanın böbreğinden patates büyüklüğünde taş çıktı


Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, idrar yolları enfeksiyonu şikayetiyle hastaneye başvuran İsmail Sarıbaş'ın (65) böbreğinde patates büyüklüğünde taş tespit edildi. 7,5 cm boyutundaki böbrek taşı başarılı operasyonla çıkarıldı.

Çaycuma Devlet Hastanesi doktorlarından Üroloji Uzmanı Dr. Ahmet Fevzi Kuru, gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonla hastasının böbreğinden yaklaşık 7,5 cm boyutundaki taşı çıkardı. Taşı eline alarak şaşkınlığını gizleyemeyen Sarıbaş, sağlığına kavuşmasına vesile olan Dr. Kuru'ya teşekkür etti.

Çaycuma Devlet Hastanesi'nde ilk kez böyle bir vaka ile karşılaştığını söyleyen Uzm. Dr. Kuru, şunları kaydetti: "Hastamız İsmail Sarıbaş, idrar yolları enfeksiyonu şikâyeti ile bize müracaat etti. Tedavisini hastanemizde yapmaya karar verdik. Hastaneye yatırdık, yattığı süre zarfında yaptığımız tetkikler ve tahliller sonucunda hastanın idrar torbasına yakın, yaklaşık 7-7,5 cm boyutunda bir taş tespit ettik. Hastamız ile durumu konuşarak ameliyata karar verdik. Başarılı bir ameliyat sonrasında hastamızın taşını aldık. Şu an hastamızın sağlık durumu oldukça iyi. İki gün önce ameliyat oldu, bir kaç gün sonra taburcu etmeyi düşünüyoruz. Çok nadir görülen vakalardan birisi. Meslek hayatımda 15 yıl önce böyle bir ameliyat gerçekleştirmiştim. 15 yıl sonra bu ikinci operasyonum."

Ameliyattan sonra sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden 65 yaşındaki İsmail Sarıbaş ise doktoruna ve hastane çalışanlarına teşekkür etti. Sarıbaş, şunları söyledi:
"2 ay önce Çaycuma Devlet Hastanesi'ne prostat şikâyetiyle geldim. Hocam hastaneye yatmam gerektiğini söyledi. Ben yatmadım, bana bir ay süre verdi. Bir ay sonra tekrar gelerek yatışımı yaptım. Çekilen röntgende oldukça büyük taş olduğu görüldü. Ameliyat olmayacaktım, doktorum taşın büyük olduğunu ameliyatın gerekli olduğunu söyledi. Şu an hiç ağrım yok, hocam beni bu dertten kurtardı. Allah ondan razı olsun."

Çaycuma Devlet Hastanesi Başhekimi Gürkan Kertiş, başarılı ameliyat gerçekleştiren Dr. Kuru ve ekibini tebrik etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Hastanın böbreğinden patates büyüklüğünde taş çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER