Hava şartları yarıyıl tatilinde seyaheti engelledi, en çok Ankaralılar gezdi


Türkiye'de hava şartlarının elverişsiz olması bu yarıyıl tatilinde seyahatleri de engelledi. Türkiye'de otobüs firmaları ile bilet satış ve dağıtımı konusunda anlaşmalı tek yetkili şirket olan Biletall, yarıyıl tatilinde en çok seyahat eden ve en çok tercih edilen şehirleri açıkladı. Tatil döneminde en çok seyahat edilen şehirler İstanbul, Mersin, Adana ve İzmir oldu. Yarıyıl tatilinin en çok gezen şehri ise Ankara oldu. Ankaralıların seyahat tercihleri arasında başı İstanbul, Mersin ve Adana çekti.

Yurt içine ve yurt dışına seyahat etmek isteyenlere 500'ü aşkın havayolu ve 118 otobüs firmasının bilet alternatiflerini sunan Biletall'ın verilerine göre yarıyıl tatilinde Ankara – İstanbul güzergâhında 63 bin 681 adet bilet satıldı. İstanbul, kayak merkezlerine ve termal tesislere yakınlığı nedeniyle diğer şehirler tarafından da en çok tercih edilen tatil merkezi oldu. İstanbul'u Mersin ve Adana takip etti.

Tatilde Biletall.com tarafından satılan en ucuz otobüs bileti Ankara – Kırıkkale için 10 TL olarak açıklandı. Biletlerin fiyat ortalaması 50 TL olurken satış kanallarından alınan başka bir veriye göre biletlerin mobil uygulamalardan satın alınma oranı yüzde 60'a ulaştı. Biletlerin web üzerinden, acentelerden, anlaşmalı otobüs firmalarından alınma oranı ise yüzde 40'ta kaldı.

Biletall.com CEO'su Yaşar Çelik, yarıyıl tatili süresince yolcuların otobüs kullanımı tercihleri hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: "Öğrenciler kadar aileler de okulların tatil olmasını bekliyordu. Ancak hava koşulları nedeniyle karayolu ulaşımında satılan bilet adedi beklenen seviyelere ulaşmadı. Satılan biletlerde yüzde 8 oranında iptal gerçekleşti. Ankaralıların tatil döneminde diğer şehirlere göre daha çok seyahat ettiğini söyleyebiliriz. Rakamlara göre Ankara'dan İstanbul için 63 bin 681 adet, Ankara'dan Mersin için 38 bin 349 ve Ankara'dan Adana'ya 31 bin 560 bilet satılmış. Mobil uygulamalar, web üzerinden satışlar, acenteler, anlaşmalı otobüs firmaları ve anlaşmalı olduğumuz şirketlerin satışlarından elde ettiğimiz veriler sonucu yarıyıl tatilinin popüler güzergâhları bu şekilde oluştu." CİHAN
<< Önceki Haber Hava şartları yarıyıl tatilinde seyaheti engelledi,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER