Bosch kapılarını geleceğin mühendislerine açtı


Bosch Türkiye'nin bu yıl ikincisini düzenlediği 'Bosch Talent Camp- From Campus to Camp' etkinliği kapsamında 5 üniversite öğrencisi, 4 gün boyunca üretimden Ar-Ge'ye, kariyer gelişiminden pazarlama ve marka iletişimine kadar pek çok süreci yakından tanıma fırsatı buldu.

'Bosch Türkiye Kâşifleri' olarak adlandırılan öğrenciler, ilk olarak Bosch Manisa Termoteknik Fabrikasını ziyaret etti. Fabrikada 'Hayalimdeki kombi-Geleceğin kombisi' adlı workshop çalışmasını gerçekleştiren öğrenciler, yeni nesil kombinin nasıl olacağı hakkında kendi fikirlerini sundu. Gençler, katıldıkları teknik geziyle bir Bosch mühendisi gibi fabrikanın tüm süreçlerini görme imkânı buldu, ayrıca iş akışını mühendislerle birlikte canlandırdı.

Termoteknik fabrikası gezisinin ardından Bursa'ya geçen ekip, Bursa Dizel Enjektör fabrikasını ziyaret etti. Bosch'un değerlerini işe alım oryantasyonunda oynanan bir oyunla öğrenen öğrenciler, İK Departmanından yetkili kişiyle kariyer koçluğu görüşmesi gerçekleştirdi.

Fabrikayı ve Ar-Ge Merkezini gezen öğrenciler, Bosch'un kullandığı son teknoloji makineleri yakından görme ve geleceğe yön verecek deneyleri gözlemleme imkânı elde etti. Bosch Rexroth'u da ziyaret eden ve Rexroth Ticari Genel Müdürü Tanju Özkonuk ile bir araya gelen öğrenciler, kariyerleri ile ilgili merak ettikleri soruları yöneltti. Öğrenciler 'Bosch Türkiye Kâşifi'i bu görüşmenin ardından, Ar-Ge ekibinin hazırladığı Save the Future oyunuyla Ar-Ge'yi eğlenerek tanıma fırsatı buldu.

Kampın son gününde Bosch Türkiye İstanbul Genel Merkezi'ni ziyaret eden öğrenciler, önce Bosch Türkiye ve Orta Doğu İnsan Kaynakları Direktörü Umut Güvenç ile bir araya geldi. Güvenç'e, stajdan iş hayatına kadar birçok farklı konuda sorular yönelten öğrenciler, başarının sırrının iş ve özel yaşam dengesinden geldiği ipucunu aldı.

YOUNG: BOSCH'UN KAPILARI ÖĞRENCİLERE AÇIK

Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young ile de bir araya gelen öğrenciler, kendisine sorular yönetti. Geleceğin mühendisleriyle buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Steven Young şunları söyledi:

"Genç yeteneklerle olan etkileşimimiz ve iletişimimize büyük önem veriyoruz. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz Bosch Talent Camp'i de bu anlamda çok önemsiyoruz. Bu etkinlik, Bosch'un potansiyel çalışanları olan geleceğin mühendislerine hem şirketimizi daha yakından tanıtmayı hem de kafalarında oluşan sorulara birebir konunun deneyimli isimleri tarafından cevaplar verilmesini amaçlıyor. Bosch'un kapıları üniversite öğrencilerine sonuna kadar açık. Bu sayede birkaç günlüğüne de olsa iş dünyasını soluma, deneyimleme şansı buluyorlar. Bosch Talent Camp'i gelecek yıllarda da sürdüreceğiz ve daha çok öğrenciyi Bosch dünyasını keşfe davet edeceğiz."

CİHAN
<< Önceki Haber Bosch kapılarını geleceğin mühendislerine açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER