Havalimanında sabahladılar


İstanbul'da Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bugün iç ve dış hatlarda 233 uçuş iptal edildi. Hava yolu şirketleri yolcuların bir kısmını otellere yerleştirirken, bazı yolcular terminalde sabahladı. Bankların üzerinde yatan yolcular, havalimanını adeta otele çevirdi.

İstanbul'da etkisini gösteren kar, özellikle hava ulaşımını etkiledi. Çok sayıda sefer iptal edilirken, uçaklar uçuş öncesi buzlanmaya karşı yıkandı. Terminalden yolcularını alan uçaklar, kalkış öncesi buz önleyici sıvılarla yıkanmak üzere sıraya giriyor. Hava yolu şirketlerinin uçakları, yer hizmetleri tarafından de-icing işlemine tabi tutuluyor. Uçakların; motor, kanat, kuyruk, burun, ve gövdesi özel bir araçtan püskürtülen alkolle buzlanmaya karşı korunuyor. İşlem ortalama 15 dakika sürüyor.

HAVALİMANI OTELE DÖNDÜ

Havalimanında iptaller sebebiyle özellikle dış hatlarda yolcular, seyahat edemedi. Uçuşları iptal olan yolcular bir sonraki seferi havalimanında beklemeye başladı. İptallerin artması üzerine çok sayıda yolcu havalimanında sabahlamak zorunda kaldı. Çocuklarıyla banklarda yatan yabancı yolcular, banklarda uyudu. Bazı yolcular zamanı bilgisayarda film izleyerek geçirmeye çalışırken, bazıları ise karda uçakların fotoğraflarını çekti.

İSTANBUL'DA 233 UÇUŞ İPTAL

İstanbul'da devam eden yoğun kar yağışı sebebiyle, Türk Hava Yolları (THY), Pegasus Hava Yolları, Onurair ve Atlasglobal iç ve dış hatlarda çok sayıda seferini iptal etti. THY internet sitesinde şu duyuruyu yaptı:"İstanbul, Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda beklenen meteorolojik hadise ve yoğun kar yağışı nedeniyle tablodaki seferlerimiz iptal edilmiştir."

THY iç ve dış hatlarda bugün yapmayı planladığı 151, Pegasus Havayolları 65, Atlasglobal 13, Onurair ise 4 seferini iptal etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Havalimanında sabahladılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER