Havran Belediyesi merhum şair Halil Soyuer'i anacak


Balıkesir'in Havran Belediye Başkanlığı'nın organizasyonunda, Kazdağı Şairler Grubu'nun desteğiyle, 2004 yılında vefat eden şair Halil Soyuer anısına, 16 Ocak 2016 günü şiir yarışması ve anma gecesi düzenlenecek. Yarışmanın birincisine 750, ikinciye 500, üçüncüye 300 lira, özendirme ödülü olarak ise 200 lira verilecek.

Kazdağı Şairler Grubu'nun sözcüsü Tayfun Hakan Kağan, yaptığı açıklamada, "Seçici kurul jüri üyelerimiz, edebiyat öğretmenleri ve seçkin şairlerden oluşmakta. Yarışmaya katılmak isteyenler, elektronik mail sayesinde bizlere şiirlerini ulaştırabilirler. Email adresi '[email protected]'. Detaylı bilgiyi, Havran Belediyesi web siyesi ve sosyal medya hesaplarından elde edebilirler." dedi. Kağan, yarışmada ölçü ve konu sınırlaması getirmediklerini, sadece 16 yaş üstü katılım sınırı olduğunu söyledi.

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy ise, "Rahmetli hocamız, şiir dünyasının mihenk taşlarından biriydi. Türk Sanat Müziği'ne sayısız güfteler kazandırdı. Katıldığı tüm programlarda, büyük bir gururla Havranlı olduğunu söylerdi. İlçemizin tanıtımında gönüllü elçi olarak çalıştı. Mekanı cennet olsun. Havran Belediyesi olarak bizler de hocamızı hem yâd etmek hem de yeni nesillere Halil Soyuer'i tanıtmak için 16 Ocak 2016 tarihinde anma gecesi ve şiir yarışması düzenleyeceğiz. Geçtiğimiz yıl hocamızın ailesi tarafından hazırlanan, mermer üzerine yazılı bir şiiri, ilçenin en işlek caddesi üzerine koyuldu. Bu yıl ise Ebubekir Mahallemiz'de belediyemiz tarafından yapılan çocuk parkına, 'Şair Halil Soyuer' adını verdik. Havran'ın her köşesinde Halil Soyuer hocamızın adını yaşatmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. Soyuer ailesinin fertleri de Başkan Ersoy'a, vefasından dolayı teşekkür etti.

Şair Halil Soyuer 2004 yılında vefat etmiş, vasiyeti üzerine cenazesi Havran Kabristanı'na defnedilmiş, mezar taşına ise "Eksilir" isimli şiiri yazılmıştı:

Yokta noksan aranılmaz
Yasa budur var eksilir
Ne tükenir sırda insan
Ne insanda sır eksilir

Hayat denen şu varlıkta
Söz yücenin pazarlıkta
Ölürsek bir mezarlıkta
Üç metrelik yer eksilir

Elden ele renkten renge
Ölüm seldir can bir yonga
Gidersek bozulmaz denge
Halil'lerden bir eksilirmerhum-sair-Halil-Soyueri-anacak-1965248.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Havran Belediyesi merhum şair Halil Soyuer'i anacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER