Havuz birbirini yalanladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilan-ı aşk etmesiyle tanınan işadamı Ethem Sancak’ın gazetesi Akşam, Ankara’da yaşanan katliamın Suriye Devlet Başkanı Esad ve PKK işbirliğiyle yapıldığını yazdı. İktidara yakın başka bir gazete Türkiye ise patlamadan IŞİD'i sorumlu tutarak "Bombaclar IŞİD'li" manşetini attı.

Havuz birbirini yalanladı

97 kişinin hayatını kaybettiği Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısı, AKP'ye yakınlığı ile bilinen medyayı karıştırdı. Saldırıyla ilgili ayrıntıları okuyucuları ile paylaşan yandaş Türkiye gazetesi, Reuters'a dayandırdığı haberinde saldırıda ilk bulguların IŞİD'i işaret ettiğini ve patlamanın Suruç'taki saldırının kopyasını olduğunu belirtti. Bir başka yandaş gazete Akşam ise yaşanan katliamın Suriye Devlet Başkanı Esad ve PKK işbirliğiyle yapıldığını yazdı. İ

TÜRKİYE: BOMBACILAR IŞİD'Lİ 

Türkiye gazetesinin manşetten duyurduğu haberde ülkeyi yasa boğan saldırının faillerinin IŞİD'li olduğu öne sürüldü.

Söz konusu haberde şöyle denildi; "Savcılığın talimatı doğrultusunda polis olayı aydınlatma çalışmaları kapsamında GSM kayıtları ve kamera görüntüleri üzerinde yoğunlaştı. Üst düzey Emniyet yetkilileri, ilk bulguların IŞİD'i işaret ettiğini söyledi; "Bu saldırı Suruç'un kopyası" dedi"

AKŞAM: TALİMAT ESAD'DAN BOMBA PKK'DAN

Gazetenin bugün manşetten duyurduğu haberine göre, Suriye istihbarat servisi El Muhaberat’ın planladığı saldırı PKK’nın fedai timleri tarafından gerçekleştirildi.

‘ESAD PYD İLE ANLAŞTI’

Akşam’ın haberinde, “Ulaşılan ilk bulgulara göre saldırının arkasında Esad’ın istihbarat örgütü El Muhaberat var. Yapılan değerlendirmede son dönemde özellikle Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile yakınlaşan El Muhaberat, saldırı için PKK’nın ‘fedai’ birimini taşeron olarak kullandı. Esad’ın Rusya’nın desteği ile yeniden güç gösterisinde bulunup Türkiye’de seçim öncesi büyük bir kaos yaratmak için istihbarat örgütü El Muhaberatı devreye soktuğu değerlendiriliyor” ifadelerine yer verildi.








SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Havuz birbirini yalanladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER