HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beştaş: Türkiye'de basın özgür değil


HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Türkiye'de basın özgürlüğü olmadığını, gazetecilerin çok zor şartlarda görev yaptıklarını söyledi.

İl Eş Başkanı Mehmet Masum Eriğ, il yöneticisi Mehmet Salman ve milletvekili adayı Feyruze Gümüş ile birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Meral Danış Beştaş, geçtiğimiz günlerde bir medya grubuna yönelik uygulamanın da düşünceleri uyuşmasa bile çok yanlış olduğunu söyledi. Beştaş, basın kuruluşlarına böyle bir müdahalenin dünyanın hiçbir yerinde görülmediğini ifade etti.

"Bu kuruma kendi partililerini kayyum olarak atayan iktidarın, yazı işlerine müdahalesi de çok yanlıştır." diyen Beştaş, şunları söyledi: "Demokrasinin olduğu ülkelerde basın özgürlüğü vardır. Türkiye'de ise bugün basın özgürlüğü yoktur. Ayrıca düşünme ve eleştirme özgürlüğü bile yoktur. İktidarı eleştirenler potansiyel suçludur. Türkiye'deki terörün suçlusu iktidardır. Güneydoğuda adeta insanları evlerine hapsederek özgürlüklerine el koymak istemektedir."

Geldiğimiz noktada 1 Kasım'da yapılacak seçimin çok önemli olduğunu kaydeden Meral Danış Beştaş, "Halkımız barışı isteyen partimizi destekleyecektir. Çünkü seçim kazanmak değil barışı sağlamak daha önemlidir. Türkiye'de barışın sağlanması için HDP üzerine düşen görevi yapmaya kararlıdır." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beştaş: Türkiye'de... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER