Hutbede AK Parti'ye oy istedi, cami karıştı


Adana'da cuma namazında hutbeye çıkan bir kişinin, açık açık cemaatten AK Parti için oy istemesi cami cemaatini birbirine düşürdü. Cemaatin büyük bir bölümünün tepki göstermesi üzerine şahıs, hutbeyi kısa keserek inmek zorunda kaldı. Çukurova Müftülüğü konuyla ilgili inceleme başlattı.

İddiaya göre, imam rahatsız olduğu için Adana 100. Yıl Camii'nde cuma namazında imam yerine hutbeye çıkan cemaatten bir kişi, pazar günü ülkede seçimler olacağını söyleyerek cemaatten açık açık AK Parti için oy istedi. Milletin sandığa gittiğinde iyi düşünmesini isteyen şahıs, "İstikrarı bozmayın. Vereceğiniz parti belli, diğerlerine vermeyin, AKP'ye verin." dedi.

Bunun üzerine cemaatin büyük bir kısmı şahsa tepki gösterdi. Camiden soğuduğunu söyleyen vatandaşlar, cuma namazını kılmadan camiyi terk etti. Bir vatandaş ise cemaatin tepki göstermesi üzerine şahıstan bir an önce minberden inmesini istedi. Fitne çıkardığını ve milletin birbirine düştüğünü söyleyen vatandaş, "Milleti camiden soğutuyorsun. Burası siyaset yeri değil. Bir an önce aşağıya in." diye tepki gösterdi. Bunun üzerine şahıs hutbeyi keserek minberden aşağıya indi.

Çukurova Müftüsü Hüseyin Gün olayı doğruladı. Cami imamının rahatsızlığı nedeniyle 10 gün raporlu olduğunu belirten Gün, "Yerine cuma namazını kıldırması için birine ricada bulunmuş. Görevlimiz ile görüştüm, camide olduğunu biliyorum. Ama müezzinlik yapmamış, çünkü tansiyon nedeniyle felç geçirme durumu var. 'Yüzümde de seğirme var, ifadeleri tam yapamıyorum, o yüzden kıldırması için rica ettim' dedi. Ben konuyu araştırıyorum." açıklamasını yaptı.

Ellerinde ikinci bir görevli, fazla müezzin-kayyım varsa bu tür durumlarda camilere görevlendirdiklerini ifade eden Müftü Gün, "Çukurova merkezimizde yaklaşık 50 camimiz var, bunların dördünde müezzin-kayyım denilen ikinci görevlimiz var. Bir de her raporlu olan, izinli olan vs. sıkıntılı olanlara dördünü dağıttıktan sonra yetişemediğimiz durumlar da oluyor. Ben bu konuyu kendi görevlimiz marifetiyle kime kıldırmış, nasıl kıldırmış, kimmiş niteliği araştırma yapacağız." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Hutbede AK Parti'ye oy istedi, cami karıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER