HDP Sözcüsü Bilgen: Bizi hainlikle suçlayacaklarına aynaya baksınlar


HDP Parti Sözcüsü Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Moskova ziyaretiyle ilgili yapılan eleştirilerin, HDP'yi zayıflatmaya yönelik bir saldırı olduğunu söyledi. "Sayın Cumhurbaşkanı bu konuyla ilgili eleştirisini yaparken bir Enver özentisini de paylaşmış olmasını da yadırgıyoruz." diyen Bilgen, "Kütüphanede poz vermeye benzemez bu işler. Edirne'de Enver olacağına Bulgarlar olsun diyenler kimdi? Bunu Sayın Cumhurbaşkanı danışmanlarına araştırtsın. Bizi hainlikle suçlayacaklarına aynaya baksınlar." dedi.

Bilgen, Selahattin Demirtaş'ın Moskova ziyaretine yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirisine "Kütüphanede poz vermeye benzemez bu işler" diye karşılık verdi. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la görüşmesine yönelik eleştirilere Mecliste cevap veren Ayhan Bilgen, bu eleştirilerin HDP'yi zayıflatmaya yönelik bir saldırı olduğunu savundu. Bir partinin eş başkanının yurt dışı ziyaretinin polemiğe konu edilmesini anlamadığını dile getiren Bilgen, Cumhurbaşkanının Putin'le, Dışişleri Bakanının ise Lavrov'la görüşmek için çaba sarf ettiğini hatırlattı.

"Ne yazık ki bu yaklaşım bize bir Enver özentisini hatırlatıyor." diyen Bilgen, şöyle devam etti: "Sayın Cumhurbaşkanı bu konuyla ilgili eleştirisini yaparken bir Enver özentisini de paylaşmış olmasını da yadırgıyoruz. Kütüphanede poz vermeye benzemez bu işler. Edirne'de Enver olacağına Bulgarlar olsun diyenler kimdi? Bunu Sayın Cumhurbaşkanı danışmanlarına araştırtsın. Enver'in askerlerinin bu ülkede yaşayanlara neler yaşattığını hangi katliamlara imza attığını sayın cumhurbaşkanı bilmiyor olabilir. Bilmediği sözler üzerine polemik yapmak sadece Türk dış politikasını Enver'in maceracı heveslerine kurban etmektir. Bunun bedelini Sarıkamış'ta 10 binlerce askerimizi savaşmadan, kurşun sıkmadan toprağa gömmekle ödedik. Aynı tutum, maceracı yaklaşım iktidar partisine de sirayet etmiş. 2002 yılında Hürriyet İtilaf Partisi gibi başlayıp ama bugün İttihat ve Terakki gibi bir noktaya gelmiş bir durumla karşı karşıyayız. Bizi hainlikle suçlayacaklarına aynaya baksınlar."
CİHAN
<< Önceki Haber HDP Sözcüsü Bilgen: Bizi hainlikle suçlayacaklarına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER