Her kesimden Müslümana hitap eden ortak cami projesine ilgi büyük


STUTTGART (CİHAN)- Geçtiğimiz ay gündeme gelen Stuttgart şehir merkezinde ya da merkeze yakın bir alanda her kesimden Müslümanlara hitap edecek 'ortak cami' fikrinin ardından DİTİB Feuerbach Camii'nin yerine yeni bir cami yapımı gündeme geldi.

Stuttgart'ta yerel bir gazetenin düzenlediği yeni cami konulu panelde 'ortak cami' projesinin ağırlıklı olarak ele alınacağı tahmin edilirken, Feuerbach Camii'nin yerine yapılması planlanan yeni cami projesi öne çıktı. Projeye göre halen Stuttgart'ın en büyük camii olma özelliği bulunan Feuerbach Camii'nin yerine yeniden bir cami yapılması öngörülüyor.

Proje hakkında detaylı bilgi veren DİTİB Württemberg Bölge Başkanı Erdinç Altuntaş, oldukça fonksiyonel olarak planlanan külliyenin maliyetinin 8 milyon Euro olacağı ve dört yılda tamamlanacağı tahmininde bulundu. Stuttgart Büyükşehir Belediye Başkanı Fritz Kuhn ise imkanlar ölçüsünde böyle bir projeye destek verilebileceğini belirtti.

Katılımcılardan Stuttgart Musevi Cemaati Başkanı Barbara Traub ise böyle bir projenin hayata geçirilmesi durumunda bağış kampanyası düzenleyebileceklerini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Her kesimden Müslümana hitap eden ortak cami projesine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER