"Herkes ilk yardıma ihtiyaç duyabilir"


Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, her yıl eylül ayının ikinci cumartesi günü kutlanan Dünya İlk Yardım Günü'nün nedeniyle yaptığı açıklama ilk yardım eğitiminin önemine dikkat çekti.

Dünya İlk Yardım Günü'nün bu yıl ki temasının 'İlk Yardım ve Yaşlanan Toplum' olarak belirlendiğini kaydeden Saygılı, dünyada her 5 saniyede 1 kişinin yaralanma sonucu hayatını kaybettiğini vurguladı. Ramazan Saygılı, "Herkes her an herhangi bir yerde bir kaza veya yaralanma sonucu ilk yardıma ihtiyaç duyabilir. Özellikle toplumdaki yaşlanan kişiler düşmelere bağlı olarak meydana gelen yaralanma sonucu yaşamlarını kaybetmektedirler. Yaralanmaya bağlı ölümlerin yüzde 40'ını düşmeler oluşturmaktadır." dedi.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, sözlerini şöyle tamamladı: "Toplumlardaki yaşlı nüfus, düşmelere bağlı ortaya çıkan sağlık sorunlarının yanı sıra felç, kalp krizi, şeker ve hava durumuyla ilgili meydana gelen hastalıklara karşı savunmasız kesimi oluşturmaktadır. Böyle durumlarda erken uyarı belirtileri ve önleyici bakım, yaşam ile ölüm arasındaki çizgide yaşlıların hayatını sürdürebilmesi için büyük önem taşımaktadır. Böylesi acil durumlarda ne yapabileceğimizi ne kadar bildiğimizi değerlendirmek gerekmektedir. Yaşam ile ölüm arasındaki süreçte ancak ilk yardım bilgisi yardımcı olabilir." CİHAN
<< Önceki Haber "Herkes ilk yardıma ihtiyaç duyabilir" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER